Ραγδαίες εξελίξεις: Αποχωρούν ίσως και αύριο από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου και «6+6» -Κάνουν ανεξάρτητη ΚΟ με Ομπρέλα

Ραγδαίες εξελίξεις: Αποχωρούν ίσως και αύριο από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου και «6+6» -Κάνουν ανεξάρτητη ΚΟ με Ομπρέλα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς την Πέμπτη αναμένεται η αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου με τους «6+6».

Συνεχίζοντας την απίσχνανση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη και τις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών απόψε, ανάμεσά τους 90 «δικαιωματιστές», 21 στελέχη της ΝΕ Πειραιά και 18 στελέχη της ΝΕ Βόλου, φαίνεται ότι το μαντήλι κουνά πλέον και η ομάδα Αχτσιόγλου.

Η αποχώρηση έχει αποφασιστεί, όπως όλα δείχνουν, καθώς αύριο το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκαλέσει Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - στην οποία θα μετάσχει για πρώτη φορά διά ζώσης, καθώς την προηγούμενη βρισκόταν στις ΗΠΑ. Ο στόχος ήταν, προφανώς, να πιέσει τους διαφωνούντες να πάρουν θέση αν θα μείνουν ή αν θα φύγουν από το κόμμα.

Η απάντηση θα δοθεί αύριο: Αν δεν εμφανιστεί η ομάδα των «6+6», που αριθμεί 8 στελέχη στο όργανο, εκ των οποίων 7 είναι βουλευτές -οι Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεανώ Φωτίου-, σημαίνει ότι θα έχει αποφασίσει να απαντήσει με πράξεις.

Σε κάθε περίπτωση ο κύβος φέρεται να έχει ριφθεί και οι «6+6» να αποχωρήσουν σχηματίζοντας ΚΟ με την «Ομπρέλα», ενώ η κίνηση αποχώρησής τους θα συνοδεύεται από κείμενο.

Πληροφορούμενος τις εξελίξεις, ο Στέφανος Κασσελάκης, που μέχρι χθες δήλωνε ότι δεν έχει δει κάποια δήλωση από την τάση «6+6», άρα θεωρεί ότι μένουν στο κόμμα, πιθανολογείται πως μπορεί να προχωρήσει ακόμη και στη διαγραφή τους πριν αποχωρήσουν.

Εξάλλου γίνονται συζητήσεις ώστε να βρεθούν οι δέκα βουλευτές για τη δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κάτι που επιβεβαίωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, δηλώνοντας ότι είναι θέμα ωρών η δημιουργία ανεξάρτητης ΚΟ και πως οι 10 βουλευτές έχουν ήδη βρεθεί. Εκτός από τους 7 της ομάδας Αχτσιόγλου και τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα της «Ομπρέλας», που έχουν ήδη διαγραφεί, πιθανολογείται ότι θα συμμετάσχει ένας εκ των μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είτε ο Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης) είτε ο Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπης) είτε και οι δύο.

Πάντως, φαίνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο «σχήμα» δεν θα είναι επικεφαλής η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Επικεφαλής της κίνησης φέρεται να είναι έτερος επιφανής εκπρόσωπος των «σαραντάρηδων» του ΣΥΡΙΖΑ, με το όνομα του Αλέξη Χαρίτση να ακούγεται έντονα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ