ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλά ποσοστά, προς την έξοδο οι διαφωνούντες -Αρχίζουν τα προβλήματα για τον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλά ποσοστά, προς την έξοδο οι διαφωνούντες -Αρχίζουν τα προβλήματα για τον Κασσελάκη

Με πανελλαδική συνδιάσκεψη το Σαββατοκύριακο η Ομπρέλα του Ευκλείδη Τσακαλώτου καθορίζει τα επόμενα βήματά της την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει σήματα εθελουσίας εξόδου, μέσω των συνεργατών του, στους διαφωνούντες.

Έντονες διεργασίες στο χώρο της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς έχει πυροδοτήσει η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο πρόεδρο του κόμματος να σηματοδοτεί και την ενδεχόμενη διάσπαση.

Γρίφος ο Τσακαλώτος 

Στο στρατόπεδο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης οι φυγόκεντρες δυνάμεις πολλαπλασιάζονται ενώ πολλά από τα στελέχη της κίνησης των 53 του Ευκλείδη Τσακαλώτου βρίσκονται ήδη σε τροχιά εξόδου από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα πυρά Φίλη και Σκουρλέτη δίνουν τον τόνο που επικρατεί στο εσωτερικό της Αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ και η συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο ρόλος που θα επιλέξει να διαδραματίσει ο κ. Τσακαλώτος παραμένει ένας γρίφος καθώς δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο του κόμματος. 

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα διακινήθηκαν φήμες ακόμη και για επαφές του με άλλες δυνάμεις από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστέρας με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη ως το πρόσωπο με το οποίο δεν αποκλείεται να αναζητηθεί σημείο επαφής.   

Σίγουρη θεωρούν τη διάσπαση οι 7 στους 10 πολίτες
Σχεδόν εμπεδωμένη, ωστόσο, εμφανίζεται στην κοινή γνώμη μια πιθανή διάσπαση στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς σε δημοσκόπηση της Opinion Poll 7 στους 10 ερωτηθέντες τη θεωρούν πιθανή, μετά την εκλογή Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν «μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ», το συντριπτικό ποσοστό του (68,5) πιστεύει πως θα υπάρξουν διασπαστικές τάσεις στο κόμμα όταν μόλις το 27,4% δεν το πιστεύει. Ακόμη, στην ίδια δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κινείται μετά την εκλογή Κασσελάκη κάτω από το ποσοστό που έλαβε στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου.

Ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ 

Όχι τυχαία ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παντρεύει την κοινωνική ατζέντα του με τις επερχόμενες κάλπες του Οκτωβρίου και όπως έγινε στις εσωκομματικές εκλογές ευελπιστεί να αναστήσει και τη μέχρι χθες χαμένη μάχη της αυτοδιοίκησης. 

Η κίνηση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Ιωακειμίδη να μπει στο ίδιο κάδρο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν μέχρι και την περασμένη εβδομάδα απέφευγε να μπει στο ίδιο κάδρο με την Κουμουνδούρου είναι άκρως δηλωτική της αναστροφής του κλίματος που επικρατεί πλέον για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Την ώρα μάλιστα που ο Νίκος Ανδρουλάκης βάζει ως ορόσημο τις εθνικές εκλογές για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεχόμενος μάλιστα και εσωκομματικά πυρά από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο οποίος επιμένει ότι αυτός ο στόχος δεν μπορεί να έχει ορίζοντα μακρύτερο από τις ευρωεκλογές του επόμενου έτους, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει μικρούς αλλά βραχυπρόθεσμους στόχους για εκλογική ανάκαμψη ξεκινώντας από τη μάχη της επόμενης εβδομάδας στις δημοτικές και περιφερειακές κάλπες. 

Στην ατζέντα του βρίσκεται ήδη και τρίτη επίσκεψη στη σκληρά δοκιμαζόμενη κεντρική Ελλάδα. Στη Θεσσαλία όπου θα μεταβεί και για ένα πρόσθετο λόγο για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κουρέτα ο οποίος κατεβαίνει με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κοτζιάς;

Και ενώ ήδη παρατηρούνται φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό του κόμματος ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να τρέχει τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και να ρίχνει γέφυρες στη κίνηση Πράττω του Νίκου Κοτζιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύδονται από το περιβάλλον του νέου προέδρου το φλερτ με τον αρχιτέκτονα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι έντονο και η πολιτική κίνηση του πρώην υπουργού εξωτερικών θα συνεδριάσει τις επόμενες ώρες για να λάβει τις αποφάσεις της για τον αν και πως μπορεί να ευοδωθεί μια μελλοντική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. 

Πάντως ένα κύμα σύγχυσης διαπέρασε οριζόντια την Κουμουνδούρου όταν ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα Πάνος Καμένος ανέβασε φωτογραφία του με το δεξί χέρι του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστολάκη. 

Πολλοί αναρωτούνται αν πρόκειται για κάποιου είδους πολιτικό φλερτ του κ. Καμμένου με τον Στέφανο Κασσελάκη ωστόσο κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τη συνύπαρξη και πάλι στον ίδιο φορέα του πρώην υπουργού Άμυνας και του Νίκου Κοτζιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ