ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τις Σπέτσες, στη Θεσσαλία, στην ΠτΔ και Κύπρο ο Κασσελάκης -Παρασκήνιο με το εσωκομματικό φάγωμα

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τις Σπέτσες, στη Θεσσαλία, στην ΠτΔ και Κύπρο ο Κασσελάκης -Παρασκήνιο με το εσωκομματικό φάγωμα

Μετά τη σημερινή επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και του Βόλου ο Στέφανος Κασσελάκης γυρίζει σελίδα στην επικοινωνιακή του τακτική και πριν την αναχώρησή του για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα μεταβεί στο προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει ως νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Η περίοδος χάριτος και τα επινίκια φαίνεται ότι σιγά σιγά κλείνουν τον κύκλο τους για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις πρώτες αντιπαραθέσεις του νέου προέδρου με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το επιτελείο του κ. Κασσελάκη σχεδιάζει τώρα τα θεσμικά βήματα που πρέπει να γίνουν σε πολιτειακό αλλά και πολιτικό επίπεδο. 

Οι επόμενες κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα στοχεύσουν στην επικράτηση της βαριάς πολιτικής ατζέντας έναντι της «pop» εικόνας που κυριαρχεί μέχρι και σήμερα. 

Πρώτο επίσημο ταξίδι Κασσελάκη στο εξωτερικό, στην Κύπρο 

Το ταξίδι στην Κύπρο προετοιμάζεται με βάση το πρωτόκολλο και θα περιλαμβάνει επαφές με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίμο Χριστοδουλίδη και τους αρχηγούς των κομμάτων μεταξύ αυτών και του ΑΚΕΛ, ο γραμματέας του οποίου Στέφανος Στεφάνου ήταν από τους πρώτους πολιτικούς που τον κάλεσε για τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης όμως έχει μπροστά του τα δύσκολα και αφορούν κυρίως στο εσωκομματικό πεδίο. 

Στελέχη της Ομπρέλας ζητούν να αποχωρήσουν    

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη της Ομπρέλας το διήμερο που προηγήθηκε είχε μεγάλη συμμετοχή, γεγονός που μαρτυρά και την έντονη ανησυχία που επικρατεί στην εσωκομματική αντιπολίτευση για την αριστερή ταυτότητα και τον κίνδυνο μετάλλαξης του κόμματος. 

Σάββατο και Κυριακή συνδέθηκαν διαδικτυακά συνολικά 1.300 μέλη και όσοι πήραν το λόγο χτύπησαν ηχηρά καμπανάκια κινδύνου στα ηγετικά στελέχη της Τάσης για τον κίνδυνο απώλειας του ζωτικού χώρου έκφρασης της Αριστεράς μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι τάσεις φυγής είναι ορατές στα μεσαία και χαμηλότερα στελέχη αυξάνοντας την πίεση που υφίστανται τα ηγετικά στελέχη της Τάσης που τηρούν στάση αναμονής. 

Ο Πάνος Λάμπρου έριξε στο τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες την εισήγηση για συντεταγμένη αποχώρηση, ωστόσο πολλοί έκαναν την επισήμανση ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πριν τις αυτοδιοικητικές κάλπες για μη χρεωθούν τεχνητή πρόκληση βαθύτερης εσωστρέφειας εν μέσω εκλογικής μάχης. 

Ο Τσακαλώτος κρατά τα κλειδιά… 

Το βάρος ουσιαστικά έπεσε στις πλάτες του κ.Τσακαλώτου οι κινήσεις του οποίου στα όργανα θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν τις εξελίξεις σε μεγάλο βαθμό.

Σε αυτό το κλίμα αποκτά ιδιαίτερο βάρος ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Κασσελάκης και το περιβάλλον του θα επιδιώξουν να προσεγγίσουν τον επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, κάτι που θα πρέπει να αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες μέχρι τη συνεδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη ή τουλάχιστον μέχρι τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία δεν θα πρέπει να αναμένεται νωρίτερα από το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Στο κάδρο και η Αχτσιόγλου 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στις εισηγήσεις που έγιναν έπεσε και το όνομα του νούμερο δυο στην κούρσα της διαδοχής με πολλούς να μην εγκαταλείπουν την ιδέα συγκρότησης ενός κοινού μετώπου που θα παραμείνει ενεργό στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Κορυφαία στελέχη πάντως που έχουν συμφιλιωθεί με την νέα τάξη πραγμάτων στο κόμμα παρατηρούν ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο πολιτικά σε αυτή τη φάση να βγάλει η ομπρέλα το νούμερο δυο στην κούρσα της διαδοχής από την άτυπη αποστρατεία στην οποία έθεσε η ίδια τον εαυτό της με βάση και τις δηλώσεις της ίδιας της κας Αχτσιόγλου περι απώλειας ενέργειας για να αναλάβει θέσεις ευθύνης σε αυτή τη φάση. 

Πόλεμος φθοράς 

Από το νέο προεδρικό στρατόπεδο πάντως δεν εφησυχάζουν καθώς εκτιμούν ότι ο πόλεμος φθοράς δεν θα σταματήσει και θα συνεχιστεί μέχρι το Συνέδριο. 

Κορυφαίο στέλεχος μάλιστα δεν αποκλείει αυτό να συνεχιστεί μέχρι τις ευρωεκλογές, που είναι και ο πρώτος μεγάλος εκλογικός στόχος για τον κ. Κασσελάκη να καταφέρει δηλαδή να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.  

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ