Οπαδική βία: Τα 6 μέτρα που θα παρουσιαστούν σήμερα στο υπουργικό -Αυστηρό πλαίσιο για κάμερες και εισιτήρια

Οπαδική βία: Τα 6 μέτρα που θα παρουσιαστούν σήμερα στο υπουργικό -Αυστηρό πλαίσιο για κάμερες και εισιτήρια

Συνεδριάζει με διευρυμένη ατζέντα στις 11:00 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

Με τους αγώνες της Super League να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών έως τις 12 Φεβρουαρίου, μετά τα πρόσφατα επεισόδια που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού που δίνει μάχη για τη ζωή του, η κυβέρνηση δρομολογεί νέα θέσπιση μέτρων προκειμένου να εξαλείψει τη βία από τα γήπεδα.

Τα μέτρα για την οπαδική βία που ανακοινώνει ο Βρούτσης

Σ' αυτό το πλαίσιο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης θα παρουσιάσει ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τα οποία, όπως ανέφερε σε πρωινό ρεπορτάζ του το iefimerida.gr, θα περιλαμβάνουν έξι κεντρικές παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα:

  1. Την τοποθέτηση καμερών υψηλής ευκρίνειας σε όλα τα γήπεδα, οι οποίες θα λειτουργούν με ευθύνη των ΠΑΕ και θα ελέγχονται δύο ημέρες πριν από κάθε αγώνα για την καλή λειτουργία τους. Σε περίπτωση που δεν δουλεύουν, το παιχνίδι θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.
  2. Θα υπάρχει ταυτοποίηση των κατόχων εισιτηρίων πριν εισέλθουν στο γήπεδο, ενώ θα εκδίδονται ψηφιακά εισιτήρια με εφαρμογή στο κινητό.
  3. Θα προβλέπονται αυτόματες ποινές για παραβάσεις εντός των γηπέδων, όπως κροτίδες ή καπνογόνα, ανεξαρτήτως των αποφάσεων των αθλητικών δικαστηρίων, και σε περίπτωση υποτροπής οι ποινές θα διπλασιάζονται.
  4. Θα υπάρχει η δυνατότητα ύπαρξης μόνο μιας λέσχης φιλάθλων σε κάθε ομάδα που θα λειτουργεί υπό την ευθύνη της ΠΑΕ.
  5. Θα ενεργοποιηθεί το ψηφιακό μητρώο λεσχών φιλάθλων, για την πλήρη χαρτογράφηση των μελών.
  6. Θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας.

«Αν οι ομάδες δεν πειθαρχήσουν, δεν θα ανοίξουν τα γήπεδα», είχε αναφέρει προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA μιλώντας για την μάστιγα της οπαδικής βίας στην Ελλάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ