Θεοδωρικάκος: Η ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο είναι η υπ' αριθμόν 1 προτεραιότητά μας

Θεοδωρικάκος: Η ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο είναι η υπ' αριθμόν 1 προτεραιότητά μας

Το 2022 η αστυνομία κατάφερε να κάνει 270.000 αποτροπές παράνομης εισόδου μεταναστών στο Έβρο, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πιο κρίσιμο έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο ως την υπ' αριθμόν 1 προτεραιότητα.

Τόνισε ότι το έργο θα γίνει στο σύνολό του, αν χρειαστεί με χρήματα του προϋπολογισμού, καθώς πρόκειται για έργο εθνικής ασφάλειας.

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναγνώρισε ότι στην Αττική η αστυνομία δεν έχει το δυναμικό που θα χρειαζόταν κανονικά.

Εξήγησε ότι στην Αττική υπάρχει το 75% της δουλειάς της αστυνομίας, αλλά μόνο το 30% της αστυνομικής δύναμης, και όπως τόνισε, αυτό οφείλεται σε νόμο της δεκαετίας του '80 που δεν επιτρέπει τη μετακίνηση αστυνομικών από άλλες περιοχές της Ελλάδας στην Αττική.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε τα τελευταία 2 χρόνια, το σύνολο των αστυνομικών που τελειώνει τις σχολές να τοποθετείται στην Αττική.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως μόλις τεθεί σε λειτουργία η δικαστική αστυνομία, θα απελευθερωθούν 1.500 αστυνομικοί, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή ουσιαστικά κάνουν τους ταχυδρόμους της δικαιοσύνης, μεταφέροντας δικόγραφα.

Συμπλήρωσε πως όταν επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στην αστυνομία, θα έχουμε και περισσότερες δυνάμεις να στρέψουμε και στην τροχαία.

Σημείωσε, πάντως, ότι σε εβδομαδιαία βάση γίνονται 100.000 τροχονομικοί έλεγχοι και δίνονται 23.000 κλήσεις.

Σχετικά με το περιστατικό της ΑΣΟΕΕ, ανέφερε ότι ο μόνος λόγος που ελέγχθηκαν οι αστυνομικοί, ήταν γιατί είχαν εντολή να μην πλησιάσουν, καθώς επρόκειτο να γίνει επέμβαση των ΜΑΤ - και δεν υπάκουσαν στην εντολή.

Σημείωσε ότι η κίνησή τους είχε αρνητική εξέλιξη, γιατί εγκλωβίστηκαν και ένας χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο. Διευκρινισε πως δεν δόθηκε εντολή να συλληφθεί ο αστυνομικός, έγινε εφαρμογή του νόμου.

Όσον αφορά στις κάμερες, είπε ότι είμαστε σε φάση συνεργασίας με την Περιφέρεια για να εφαρμοστεί το σχετικό πρόγραμμα.

Με αφορμή επικριτικά δημοσιεύματα για τη μη εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη δημόσια παρουσίαση στοιχείων της έρευνας.

Ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο ενδιαφέρεται να εξιχνιάστουν όλες οι ανθρωποκτονίες, η ζωή όλων των ανθρωπων μετράει το ίδιο.

Τέλος, τόνισε ότι το 2022 εξιχνιάστηκε το 90% των ανθρωποκτονιών στη χώρα μας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ