Θεοδωρικάκος: Το να καταγγέλλεται η ΝΔ για την υπόθεση των παιδοβιαστών είναι φασιστικό - Ο ΣΥΡΙΖΑ τα είπε αυτά - Mόνο οι Ναζί γενίκευαν

Θεοδωρικάκος: Το να καταγγέλλεται η ΝΔ για την υπόθεση των παιδοβιαστών είναι φασιστικό - Ο ΣΥΡΙΖΑ τα είπε αυτά - Mόνο οι Ναζί γενίκευαν

«Απάνθρωπη και βάρβαρη ενέργεια που παραπέμπει σε μεσαίωνα», χαρακτήρισε το περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες που ώθησαν Τούρκοι στα
ελληνικά σύνορα στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην εκπομπή “Secret” με τον Παναγιώτη Τζένο στα Παραπολιτικά 90,1. Επιπλέον, είπε ότι οι μετανάστες κατήγγειλαν βαρύτατους ξυλοδαρμούς και πολλοί ήταν τραυματισμένοι.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε στην εκπομπή του Παναγιώτη Τζένου ότι το τείχος στον Έβρο θα είναι σε όλο το μήκος του ποταμού, ενώ αναβαθμίζεται τεχνικά η επιτήρηση και προσλαμβάνονται συνοριοφύλακες.

Υπόθεση Κολωνού

Σε ότι αφορά την υπόθεση του Κολωνού, τόνισε πως το θέμα ανέδειξε η ΕΛΑΣ, ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά το θέμα. «Οι συμπεριφορές το να καταγγέλλεται η ΝΔ για την υπόθεση είναι φασιστικές. Μόνο οι Ναζί έπαιρναν ένα παράδειγμα και γενίκευαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα είπε αυτά. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους. Πρόκειται για φτηνούς λαϊκισμούς», είπε μεταξύ άλλων στον Παναγιώτη Τζένο.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι οι ένοχοι θα σταλούν στη δικαιοσύνη. Επίσης ανέφερε ότι η βάναυση κακοποίηση της 12χρονης ίσως είναι το χειρότερο έγκλημα που μπορεί να υπάρχει από άνθρωπο.

Τμήμα Ομόνοιας

Για την υπόθεση των δύο ανδρών της ΔΙΑΣ που φέρεται να βίασαν νεαρή γυναίκα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, ο υπουργός επανέλαβε στον Παναγιώτη Τζένο πως εάν επαληθευτούν οι κατηγορίες δεν μπορούν να έχουν σχέση με την ελληνική αστυνομία. Είπε, επίσης, πως είναι σε διαθεσιμότητα και θα ακολουθήσει η ποινική πορεία της υπόθεσης.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε στην εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο:

Για τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο: Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο. Πρόκειται για μια απάνθρωπη και βάρβαρη ενέργεια η οποία παραπέμπει ευθέως στο Μεσαίωνα. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν στις όχθες του Έβρου από την ελληνική πλευρά έχουν καταγγείλει βαρύτατους ξυλοδαρμούς, πολλοί από αυτούς ήταν τραυματισμένοι, ήταν όλοι γυμνοί, πρόκειται για μια εικόνα φρίκης την οποία κανείς δεν θέλει να συναντήσει και την οποία είναι αδύνατον κανείς να την αποδεχτεί για αυτό το λόγο καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, απάνθρωπη τουρκική συμπεριφορά. Ήδη έχω ενημερώσει την αρμόδια ευρωπαία επίτροπο την κα Γιόχανσον και με γραπτή επιστολή και το ίδιο θα κάνω και στους 27 συναδέλφους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης που έχουν την ευθύνη των συνόρων. Οφείλουν όλοι να γνωρίζουν και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το συγκεκριμένο γεγονός το οποίο άλλωστε έχει καταγραφεί επισήμως από τους αξιωματικούς της Frontex οι οποίοι έχουν πάρει καταθέσεις από τους ανθρώπους αυτούς όπως το ίδιο και η Ελληνική Αστυνομία. Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται σε ένα σημείο των συνόρων μας με την Τουρκία αλλά σε ένα μεγάλο μήκος περίπου 150 χιλιομέτρων συν το φράχτη 37,5 και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το ΚΥΣΕΑ έχει αποφασίσει την κατασκευή του φράχτη σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου και σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής γιατί οι προσπάθειες για να μπουν παράνομοι μετανάστες στη χώρα δεν εκδηλώνονται στην περιοχή που υπάρχει ο φράχτης αλλά σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι. Άρα κατασκευάζουμε το φράχτη και στο υπόλοιπο, αναβαθμίζουμε τα ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης προκειμένου η δουλειά να είναι πιο αποτελεσματική, ενισχύουμε τις δυνάμεις μας. Μέσα σε ελάχιστους μήνες θα πάνε άλλοι 250 συνοριοφύλακες στη φύλαξη των συνόρων μας με την Τουρκία κατά μήκος του ποταμού Έβρου προκειμένου τα σύνορά μας να είναι πραγματικά απροσπέλαστα. Η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις συνεχείς και απρόκλητες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτή την προκλητική συμπεριφορά, θα πρέπει να συμμορφωθεί σε στοιχειώδεις αρχές λογικής και ανθρωπισμού.

Για την υπόθεση του Κολωνού: Την υπόθεση ανέδειξε και δούλεψε με απόλυτο επαγγελματισμό, με μυστικότητα, με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα η ελληνική αστυνομία. Θα όφειλε και η αξιωματική αντιπολίτευση και όποιος άλλος να πει ένα μπράβο στην ΕΛ.ΑΣ γιατί είναι άλλη μια πολύ σοβαρή υπόθεση επιτυχίας και οργανωμένης δουλειάς των αστυνομικών μας στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια. Από τη στιγμή που τελείωσε η προανάκριση και βρέθηκαν οι πρώτοι δύο στη φυλακή γίνεται η κανονική ανάκριση και την ευθύνη για την πορεία των ερευνών έχουν οι ανακριτικές αρχές, έχουν οι δικαστικές αρχές της χώρας. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό, δεν έχει δικαίωμα κανένας να επέμβει στη δουλειά τους.

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ: Η αξιωματική αντιπολίτευση μέσα στην κομματική τους φτώχεια και την απόγνωση για την αδυναμία τους να συνέλθουν εκλογικά και πολιτικά λένε όποιο fake news, όποιο ψέμα και όποια συκοφαντία τους περάσει από το μυαλό νομίζοντας ότι οι έλληνες δεν έχουν μνήμη και κρίση, δεν βλέπουν τι έχει συμβεί στην υπόθεση και δεν είναι σε θέση να καταλάβουν. Ας σοβαρευτούνε όσο τους μένει καιρός. Οι συμπεριφορές σαν και αυτή να καταγγέλλεται η ΝΔ, «ΝΔ παιδοβιαστές» είναι μια φασιστική συμπεριφορά εκ μέρους όποιων τα λένε αυτά τα πράγματα. Μόνο οι Ναζί έπαιρναν ένα παράδειγμα και γενίκευαν σε μια ολόκληρη κοινωνική ή εθνική ομάδα. Εμείς δεν κοιτάμε ούτε την πολιτική ταυτότητα, ούτε την ιδεολογία ο νόμος είναι νόμος, ισχύει απαρέγκλιτα για όλους και εφαρμόζεται με αυστηρότητα. Να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι με την συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας η Δικαιοσύνη θα στείλει όλους τους ενόχους, όλους τους υπόπτους στη διαδικασία της δικαιοσύνης για να βρουν την ποινή που τους αξίζει, τα υπόλοιπα είναι φθηνοί λαϊκισμοί και πρέπει να σταματήσουν όλοι γιατί αυτό που είναι σπουδαίο για την κοινωνία μας ειναι να έχει εμπιστοσύνη ότι αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν πραγματικά και ουσιαστικά και είναι η προστασία όλων μας. Είναι η προστασία που χρωστάει το κράτος στην κοινωνία. Η σωστή και εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Για την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εμφανίσεις συνδικαλιστών αστυνομικών για την υπόθεση του Κολωνού: Ήταν μια αυτονόητη ανακοίνωση δεν μπορεί κανένας να απαγορεύσει στα κανάλια και στα Μέσα Ενημέρωσης να υποδείξει ποιους θα καλούν αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι η ΕΛΑΣ έχει συγκεκριμένα όργανα που την εκπροσωπούν όπως και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το να είσαι συνδικαλιστής της αστυνομίας δεν σημαίνει ότι γνωρίζεις τις υποθέσεις γιατί η δουλειά τους είναι να κάνουν άλλα πράγματα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί που χειρίζονται τις υποθέσεις είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και δεν μιλούν δημοσίως γιατί αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς και όχι τα λόγια.

Για το αν πιστεύει ότι κρύβεται ένα μεγαλύτερο κύκλωμα πίσω από την υπόθεση του Κολωνού: Δεν μπορώ να ξέρω τι κρύβεται το μόνο που θέλω να βεβαιώσω όλους είναι ότι όλη η αλήθεια θα λάμψει, θα πέσει άπλετο φως σ’ αυτή την υπόθεση και όσοι είναι ένοχοι θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης χωρίς να μας ενδιαφέρει απολύτως τίποτε παρά μόνο η εφαρμογή του νόμου. Και πέρυσι μας λέγανε διάφορες συκοφαντίες, θυμάστε εκείνη την απίστευτη και τραγική υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου παλληκαριού στη Θεσσαλονίκη, του Άλκη που στην αρχή λέγανε όλοι ότι η Αστυνομία δεν πρόκειται να τους πιάσει, θα χαριστεί. Η Αστυνομία βρήκε όλους τους ενόχους, τους παρέδωσε στη Δικαιοσύνη και σήμερα είναι όλοι στη φυλακή και αντιμετωπίζουν τη μοίρα που τους αξίζει, το ίδιο γίνεται και σε αυτή την τραγική περίπτωση ενός 12χρονου παιδιού που κακοποιήθηκε τόσο βάναυσα και βάρβαρα σε αυτή την παιδική ηλικία. Πρόκειται για το χειρότερο έγκλημα που μπορεί να υπάρχει από άνθρωπο, ας αφήσουμε την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσουν τη δουλειά τους και θα κερδίσουν ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Για το αν πιστεύει ότι θα χρειαστεί περαιτέρω αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου όπως για παράδειγμα το μητρώο για τους παιδεραστές που ισχύει σε άλλες χώρες: Οτιδήποτε υπάρχει ως βέλτιστη πρακτική αντιμετώπισης αυτής της εγκληματικής δράσης μπορεί να είναι χρήσιμο για την Ελλάδα, θα πρέπει όλα να τα εξετάσουμε. Είναι μια δουλειά που αφορά ιδιαιτέρως το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και ολόκληρη την κοινωνία γιατί πιστεύω ότι η ολότητα της κοινωνίας θέλει να σταματήσουμε αυτή την μορφή εγκληματικής βίας επάνω σε παιδιά. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει σε μια κοινωνία

Για τους 2 αστυνομικούς που συνελήφθησαν για το βιασμό μιας 19χρονης: Οι αστυνομικοί εφόσον αυτά επαληθευτούν δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με την Ελληνική Αστυνομία. Είναι ντροπή εφόσον το έχουν κάνει, είναι ήδη σε διαθεσιμότητα και ασφαλώς ακολουθεί και η ποινική πορεία της υπόθεσης διότι ο νόμος είναι νόμος, ισχύει για όλους και οι αστυνομικοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και όχι να κάνουν τέτοιες τρισάθλιες εγκληματικές πράξεις επαναλαμβάνω εάν επαληθευτούν. Πιστεύω ότι το θέμα αυτό αφορά ελάχιστους επίορκους αστυνομικούς οι οποίοι δεν σέβονται τα καθήκοντα τους και τον όρκο που έχουν δώσει, η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών μας είναι ταγμένη στο καθήκον και κάνει με μεγάλη σοβαρότητα και ευθύνη τη δουλειά της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ