Τσίπρας για εξοπλιστικά: Θα τιμήσουμε τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα -Οι φράχτες δεν λύνουν το μεταναστευτικό

Τσίπρας για εξοπλιστικά: Θα τιμήσουμε τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα -Οι φράχτες δεν λύνουν το μεταναστευτικό

Τη δεύτερη ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα έκανε η Σία Κοσιώνη, για εθνικά θέματα και εξωτερική πολιτική, και τον ρώτησε για τα εξοπλιστικά προγράμματα που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και αν κάποια από αυτά θα τα επαναδιαπραγματευθεί.

Στη συμπληρωματική ερώτηση, η κυρία Κοσιώνη ρώτησε για το μεταναστευτικό και τη φύλαξη των συνόρων.

Σία Κοσιώνη: Η κυβέρνηση έτρεξε ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο δεν στηρίξατε. Τι θα κάνετε αν είστε κυβέρνηση, θα τα επαναδιαπραγματευθείτε;

Αλέξης Τσίπρας: Μου δίνεται την ευκαιρία να τοποθετηθώ σε ένα κρίσιμο θέμα. Ήμασταν η πρώτη κυβέρνηση που αναβάθμισε τα F-16, τα οποία τώρα πετάνε. Ψηφίσαμε τα περισσότερα προγράμματα που έφερε ο κ. Μητσοτάκης. Τις φρεγάτες Belhara, τα πρώτα Rafale. Δεν υπερψηφίσαμε προγράμματα που ήταν υπερκοστολογημένα, όπως για την Καλαμάτα και τα επιπλέον Rafale, γιατί δεν ήρθα από τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά από την πολιτική.

Θα τιμήσουμε τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Θα διεκδικήσουμε όμως τη δυνατότητα να φέρουμε έργο στην ΕΑΒ. Δεν μπορεί η Τουρκία να δίνει το 60% στην αμυντική της βιομηχανία και εμείς όχι.

Σία Κοσιώνη: Εχετε πάρει αποστάσεις και για την πολιτική συνόρων, όπως για τον φράχτη στον Εβρο και τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Αλέξης Τσίπρας: Η φύλαξη των συνόρων είναι κάτι αυτονόητο και εμείς, όταν ήμασταν κυβέρνηση, δεν τον γκρεμίσαμε τον φράχτη. Ομως δεν θα κοροϊδέψουμε τους πολίτες. Το μεταναστευτικό δεν θα λυθεί με τους φράχτες, αλλά με νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μην κοροϊδεύουμε, όπως ο Τραμπ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ