Τσίπρας για debate: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τη σύγκριση

Τσίπρας για debate: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τη σύγκριση

Στη διεξαγωγή debate του ίδιου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στον ANT1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «λογικό» οι αρχηγοί των δύο κομμάτων, που διεκδικούν την πρωτιά και «συγκρίνονται» να αναμετρηθούν σε debate.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «φοβάται τη σύγκριση» και τον «διάλογο» στη βάση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως ο ίδιος το 2015 είχε δεχθεί να συμμετάσχει σε debate με τον κ. Μεϊμαράκη, όπως γίνεται «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» και παρέπεμψε στις τελευταίες εκλογές της Γαλλίας, όπου ο Μακρόν είχε βρεθεί «ενώπιος ενωπίω» με τη Λεπέν.

Εξάλλου, δέχθηκε πως η συζήτηση και με τους έξι αρχηγούς, όπως προτείνει ο πρωθυπουργός μπορεί να γίνει. Ωστόσο, σημείωσε πως τέτοια συζήτηση είναι τις περισσότερες φορές «σούπα».

Μητσοτάκης για debate: Πρέπει να γίνει είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha ότι πρέπει να γίνει debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή debate με τον Αλέξη Τσίπρα στις δεύτερες εκλογές.

«Το debate που πρέπει να γίνει είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Το επιδιώκω προσωπικά πολύ και το θέλω. Άχαρο; Ίσως. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σύστημά μας είναι κοινοβουλευτικό. Και με την απλή αναλογική να δούμε τι εννοούν με την προοδευτική διακυβέρνηση. Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας έλεγε τα ανάποδα όταν κάποτε συζητείτο το debate μεταξύ των δύο πρώτων. Η πρώτη κάλπη, της απλής αναλογικής, πρέπει να έχει ντιμπέιτ με όλους. Στις δεύτερες κάλπες υπάρχει λογική, γιατί κάποιος θα πάρει το μπόνους».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ