Ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία στο «Παπαγεωργίου» - Άδωνις Γεωργιάδης: Εργαζόμαστε για να παρουσιάσουμε το καλύτερο ΕΣΥ

Ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία στο «Παπαγεωργίου» - Άδωνις Γεωργιάδης: Εργαζόμαστε για να παρουσιάσουμε το καλύτερο ΕΣΥ

Με μία χειρουργική επέμβαση για βουβωνοκήλη και άλλες δύο για αρθροπλαστική γόνατος ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4 μ.μ. σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”, ενώ περίπου στις 5 μ.μ., επίσης χθες, ξεκίνησε το πρώτο απογευματινό χειρουργείο και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”.

Τα εν λόγω απογευματινά χειρουργεία είναι επί πληρωμή, 500 ευρώ για την βουβωνοκήλη και 1.200 ευρώ για την αρθροπλαστική γόνατος, αλλά, με απόφαση του ιδίου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όλα τα σημερινά απογευματινά χειρουργεία θα πληρωθούν από το υπουργείο Υγείας, ενώ από τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 60 εκατ. ευρώ, για την διενέργεια 50.000 δωρεάν απογευματινών χειρουργικών επεμβάσεων, στις οποίες θα προηγηθούν οι χειρουργικοί ασθενείς της χώρας, οι οποίοι αναμένουν πάνω από ένα έτος στις σχετικές λίστες αναμονής.

Στην συμπρωτεύουσα βρέθηκαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι οποίοι κήρυξαν συμβολικά την έναρξη της εφαρμογής της νέας μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ από το “Παπαγεωργίου”.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου θεσμού από το Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του “Παπαγεωργίου”, ενώ, με επιστολή του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, τις ενστάσεις του για τον νέο θεσμό εκφράζει επίσης το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

“Είμαι βέβαιος ότι σε λίγες εβδομάδες, όταν πλέον το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί σωστά, και όταν θα ξεκινήσει και η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης με την προσφορά των πολλών χιλιάδων δωρεάν χειρουργείων απογευματινών, η κοινή γνώμη θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι μια μεταρρύθμιση υπέρ του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά κυρίως υπέρ των ασθενών», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Θέλω να ξέρουν όλοι οι συμπολίτες μας ότι δεν θα κουραστούμε να εργαζόμαστε νυχθημερόν για να μπορούμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όσοι νομίζουν ότι δουλεύουμε εναντίον του κάνουν λάθος. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας το αγαπάμε, το σεβόμαστε, το εμπιστευόμαστε, τόσο το ιατρικό, όσο το νοσηλευτικό όσο και το λοιπό προσωπικό, και όλες οι μεταρρυθμίσεις που κάνουμε είναι για να μπορέσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να λειτουργήσει άξιο και τα επόμενα πολλά χρόνια και όχι φυσικά εναντίον του, όπως κάποιοι νομίζουν».

Για τη συνομιλία του με τον πρώτο ασθενή που χειρουργήθηκε σημείωσε πως «είναι μια συγκινητική στιγμή να σκέφτεσαι ότι με μια πρωτοβουλία που έλαβες, ένας έστω συμπολίτης σου βρήκε μια λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που είχε»

«Είμαστε στην αρχή, θα υπάρξουν προβλήματα, θα είμαστε από πάνω για να τα λύνουμε, αλλά με καλή διάθεση όλα θα πάνε καλά», κατέληξε, απευθύνοντας ευχές για περαστικά στους ασθενείς που χειρουργήθηκαν”.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ