Ζαχαράκη για μέτρα στήριξης: Παραμένουν τα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση και ενισχύονται

Ζαχαράκη για μέτρα στήριξης: Παραμένουν τα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση και ενισχύονται

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ λίγο πριν τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα στήριξης των νεών οικογενειών.

«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που πιέζονται οι προϋπολογισμοί του σπιτιού, πρέπει να στηριχθούν τα νέα ζευγάρια», τόνισε η υπουργός.

Ενισχύονται τα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση -Για τα δίδυμα το ποσό είναι διπλό

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κα Ζαχαράκη, παραμένουν τα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση και ενισχύονται ενώ για τα δίδυμα τέκνα το ποσό είναι διπλό.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι το επίδομα γέννησης έρχεται να προστεθεί στο επίδομα τέκνου που δίνει ο ΟΠΕΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το στίγμα για τις προθέσεις της κυβέρνησης είχε δώσει από το Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα» είπε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Bloomberg.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ