Ζαχαριάδης: «Κίνηση ματ» του Κασσελάκη το ν/σ ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια -Έφερε αλυσιδωτή αντίδραση

Ζαχαριάδης: «Κίνηση ματ» του Κασσελάκη το ν/σ ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια -Έφερε αλυσιδωτή αντίδραση

Για την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να φέρει νομοσχέδιο στη βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε μεταξύ άλλων στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε «το λογικό είναι, με όποιες επιφυλάξεις, να το ψηφίσουμε».

Ζαχαριάδης: O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια κίνηση ματ στο τέλος της περασμένης χρονιάς

«Να δούμε το τελικό κείμενο που θα κατατεθεί. Σε κάθε περίπτωση είναι μια δικαίωση των κινημάτων που διεκδικούν αυτά τα ζητήματα και των δικών μας πολιτικών προσπαθειών τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, έκανε μια ''κίνηση ματ'' στο τέλος της περασμένης χρονιάς, που είπε ότι εφόσον δεν το καταθέτει ο κύριος Μητσοτάκης θα καταθέσουμε εμείς το δικό μας. Έτσι ήρθε μια αντίδραση αλυσιδωτή και φτάσαμε εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα ξεκόψουμε από πουθενά. Ο στόχος της συνάντησης των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας, της Αριστεράς και της Οικολογίας παραμένει. Το θέμα είναι πού τοποθετούμαστε εμείς» επισήμανε επίσης το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στην κοινή δήλωση που έκανε με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, όπου πρότειναν την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική οικογένεια των Ευρωσοσιαλιστών.

«Καταρχήν θέλω να πω ότι και η Αριστερά και η Κεντροαριστερά είναι αριστερές και οι δύο. Ο Κώστας (σ.σ. Αρβανίτης) είναι ένας εξαιρετικός ευρωβουλευτής. Σε αυτό το θέμα έχουμε μια διαφορετική άποψη, αλλά εν πάση περιπτώσει κάνει μια πολύ σπουδαία δουλειά και νομίζω επιτρέπεται στα δημοκρατικά κόμματα, ιδίως στα μεγάλα δημοκρατικά κόμματα, έτσι όπως θέλουμε να είμαστε εμείς και να ξαναγίνουμε την επόμενη περίοδο, επιτρέπεται να έχουμε διαφορετική άποψη» προσέθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Oύτε μετανιώνουμε για το παρελθόν μας, ούτε αρνούμαστε το παρελθόν μας»

Τόνισε πως «ούτε μετανιώνουμε για το παρελθόν μας, ούτε αρνούμαστε το παρελθόν μας. Όμως στην πολιτική οικογένεια της Αριστεράς στην Ευρώπη είναι κυρίως κόμματα μικρού διαμετρήματος, εκεί δεν υπάρχουν ούτε κόμματα του 20% που είμαστε εμείς, 18% με βάση τις εκλογές, ούτε του 35-36 που ήμασταν και θέλουμε σε έναν μεσοπρόθεσμο ορίζοντα να γίνουμε ξανά» προσέθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς, τι γίνεται με το πολιτικό σκέλος του ζητήματος, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε τα εξής. «Είναι όλοι τέλειοι στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές; Όχι. Είναι όλοι τέλειοι στην ευρωπαϊκή Αριστερά; Όχι. Εδώ λοιπόν χρειάζεται μια τοποθέτηση, η οποία στα πράγματα έχει γίνει από την ελληνική κοινωνία μετά το 2012 που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο είναι υβριδικό και έχει στην εκλογική του βάση και σημαντικό μερίδιο της Αριστεράς αλλά και της κεντροαριστεράς.

Με αυτή την έννοια λοιπόν, όλα αυτά τα οποία λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει, να ωριμάσει, να μετεξελιχθεί, να μετασχηματιστεί, να κάνει, να δείξει, αυτά μπορούν να γίνουν πράξη και να συμβολιστούν με αυτή τη μετατόπιση και στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι γυρνάμε απέναντι στον παλιό μας εαυτό και τον πολεμάμε».

Για την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα αυτό, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως «δεν είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ, είναι θέμα τι λέμε εμείς για τον εαυτό μας. Συνέδριο εμείς έχουμε. Έχουμε σε έναν μήνα συνέδριο και σε πέντε, ευρωπαϊκές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ θα πει για τον εαυτό του αυτά που νομίζει. Το ζήτημα είναι πώς τοποθετούμαστε εμείς στον πολιτικό χάρτη και της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δεν είναι προφανώς επιθετική κίνηση προς το ΠΑΣΟΚ».

Ακόμα, προσέθεσε πως «δεν είναι αντιθετικό με αυτά τα οποία είπε ο πρόεδρος του κόμματος πριν από έναν μήνα. Αλλά εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι πρέπει να συζητήσουμε. Πρέπει να δούμε τι πήγε λάθος και πρέπει να δούμε και τον πολιτικό μας προσανατολισμό».

Αναφερόμενος τέλος στο τριήμερο εργασίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο διοργανώνει ο πρόεδρος του κόμματος στο σπίτι του στις Σπέτσες, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: «Eίναι κάτι καινοτόμο αυτό που γίνεται στις Σπέτσες. Αν πετύχει, θα το ξανακάνουμε. Αν δεν πετύχει, δεν θα το ξανακάνουμε».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ