Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Συλλυπητήρια του προπονητή της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στους γονείς του 29χρονου - «Πρέπει όλοι να πάρουμε μαθήματα»

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Συλλυπητήρια του προπονητή της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στους γονείς του 29χρονου - «Πρέπει όλοι να πάρουμε μαθήματα»

Γνώριμος από μια σχετικά γόνιμη διετία στον Παναθηναϊκό ως παίκτης, από το 2005 έως το 2007, ο Ίγκορ Μπίστσαν ακολούθησε το μετερίζι της προπονητικής και είναι πια προπονητής μίας από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες στην Κροατία, της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Στον απόηχο των τρομακτικών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια την προηγούμενη Δευτέρα, 7 Αυγούστου, που στοίχισαν τη ζωή σε 29χρονο, ο πλέον 45χρονος κόουτς, ως βασικά πολιτισμένο ον, έδωσε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του αδικοχαμένου φίλου της ΑΕΚ και προετοιμάζει την ομάδα του για ό,τι θα ήταν το επαναληπτικό παιχνίδι του τρίτου γύρου στο Champions League, απέναντι στο «δικέφαλο», την Τρίτη, 15 Αυγούστου, στις 21:00 στο «Μακσιμίρ». Το πρώτο παιχνίδι, που επρόκειτο να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναβλήθηκε και επιζητάται η εμβόλιμη ημερομηνία του.

Ο Μπίστσαν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πριν πάμε στο ποδόσφαιρο, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ανθρώπου που σκοτώθηκε. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου σε όλους όσους βίωσαν συνέπειες για τον εαυτό τους ή τους αγαπημένους τους σε αυτήν την τραγωδία». Επιπλέον μίλησε και για το παιχνίδι.

Για την ΑΕΚ:

«Ό,τι είπα και στην Αθήνα. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα σοβαρή, έμπειρη, γεμάτη διεθνείς παίκτες, παίκτες σε σοβαρές εθνικές ομάδες. Δεν πήραν τυχαία το πρωτάθλημα και το κύπελλο κόντρα σε σοβαρές ομάδες στην Ελλάδα. Αύριο έχουμε μια πολύ, πολύ δύσκολη δουλειά».

Για το αν είναι ένα από τα πιο δύσκολα ματς στην καριέρα του μετά τα όσα συνέβησαν:

«Σίγουρα είναι από τα πιο δύσκολα για μένα. Το ερώτημα είναι αν αυτό θα ξανασυμβεί ποτέ στην καριέρα μου ή στη λειτουργία του συλλόγου ως τέτοιου. Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό τώρα, παρά μόνο να προετοιμαστούμε για τον αγώνα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η ψυχική πτυχή είναι σημαντική, φυσικά προσπαθήσαμε να απομονώσουμε τους παίκτες, όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτό το θέμα. Δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τίποτα, απλώς αφαιρεί τη συγκέντρωσή μας στο γήπεδο. Ελπίζω τα παιδιά να μην αγχώθηκαν πολύ για την κατάσταση. Υπάρχει και ρεβάνς, στο τέλος θα είμαστε πιο έξυπνοι».

Για την κατάσταση της ομάδας του:

«Δουλεύουμε όπως κάναμε πάντα. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε το παιχνίδι μας. Και μέχρι στιγμής είμαστε πιστοί σε αυτό. Κάποιες φορές κάτι πετυχαίνεις, άλλες όχι, αλλά εκτός από το πρώτο ημίχρονο με την Γκόριτσα, δεν βρίσκω πολλά που να μην με ικανοποιούν. Ήμασταν καλοί στο γήπεδο».

Για τα προβλήματα:

«Θα δούμε σήμερα (σημ. Δευτέρα, 14 Αυγούστου) στην προπόνηση. Ο Μπατουρίνα είχε πυρετό, θα δούμε αν θα υποχωρήσει μέχρι αύριο (σημ. Τρίτη 15 Αυγούστου). Έχουμε ακόμα κάποια μικρά προβλήματα με κάποιους παίκτες, αλλά δεν θα ήθελα να μιλήσω για ονόματα. Υπάρχουν ένα ή δύο μικρά προβλήματα, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, οπότε πιστεύω ότι όλοι θα πάνε καλά».

Για τις πωλήσεις κι αποχωρήσεις παικτών:

«Υπολογίζω όλους όσοι είναι μέλη της Ντινάμο. Αυτό το θέμα συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Καθώς η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της, γίνεται όλο και πιο επίκαιρη. Είναι σημαντικοί παίκτες ορισμένοι για εμάς. Εάν προκύψει η πώλησή τους, θα πρέπει να παίξουμε χωρίς αυτούς, οπότε θα δούμε πόσο έτοιμοι είμαστε πραγματικά για αυτό».

Για τον κόσμο:

«Πρέπει όλοι μαζί να πάρουμε μαθήματα, να δουλέψουμε και να συμπεριφερθούμε σωστά για να μην ξανασυμβούν τέτοια πράγματα όπως στην Αθήνα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ