Euroleague: Λαβές «κατς» στο Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτιζάν - Παίκτης γλίτωσε κάταγμα στη σπονδυλική στήλη

Euroleague: Λαβές «κατς» στο Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτιζάν - Παίκτης γλίτωσε κάταγμα στη σπονδυλική στήλη

Πρωτοφανή επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτιζάν στην Ισπανία

. Στο 1:40 πριν από τη λήξη του δεύτερου αγώνα των playoffs της Euroleague -και ενώ η νίκη των φιλοξενούμενων διαφαινόταν ξεκάθαρα- η ένταση ήταν μεγάλη. Ένα σκληρό φάουλ του Σέρχιο Γιούλ πάνω στον πρώην παίκτη Ολυμπιακού και ΑΕΚ, Κέβιν Πάντερ ήταν η αρχή μιας σύρραξης που ανάλογη δεν έχουμε δει στα γήπεδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ.

Οι δύο πάγκοι μπήκαν... μέσα. Οι μισοί για να «υπερσαπιστούν» τους συμπαίκτες τους και οι άλλοι μισοί για να μαζέψουν τα ασσυμάζευτα πρασπαθώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα, δίχως κάτι τέτοιο να είναι εφτικτό. Τα βλέμματα τράβηξε χωρίς αμφιβολία τη λαβή τζούντο που έκανε ο ύψους 2,04μ. και βάρους 123 κιλών παίκτης της Ρεάλ, Γκερσόν Γιαμπουσελέ πάνω στον σαφώς ελαφρύτερο Ντάντε Έξουμ της Παρτιζάν.

Δείτε:

 

Σύμφωνα με όσα είπε στην σερβική Mozzart Sport, ο γιατρός της Παρτίζαν, Μόμα Γιακόβλεβιτς, ο Αυστραλός γκαρντ έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πέλμα, ενώ απέφυγε ακόμη και κάταγμ

 

α στη σπονδυλική στήλη που θα του προκαλούσε τεράστια βλάβη, ακόμη και πρόωρο τέλος στην καριέρα του!

 

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Γιαμπουσέλε τον πέταξε στο παρκέ, πρέπει να τιμωρηθεί με φυλάκιση και δια βίου αποκλεισμό. Ο Έξουμ θα μπορούσε να έχει σπάσει τη σπονδυλική του στήλη, να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να τελειώσει την καριέρα του. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη ζωή μου. Έχει υποστεί ζημιά στα δόντια, έχει ένα κόψιμο στα χείλη» ήταν τα λόγια του γιατρού της Παρτίζαν, με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου ότι ο παίκτης του έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Αποθεωτική υποδοχή στην Παρτιζάν στο Βελιγράδι-Χαμογελαστός με πατερίτσες ο Έξουμ

Δεκάδες φίλοι της Παρτιζάν υποδέχτηκαν τα ξημερώματα την αποστολή της ομάδας που επέστρεψε θριαμβεύτρια με δύο νίκες από τη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ, αλλά πληγωμένη από τα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή του δευτέρου αγώνα.

Οι οπαδοί της Παρτιζάν δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, με τους παίκτες να στέκονται μπροστά τους και να τους χειροκροτούν. Ο Κέβιν Πάντερ και ο Ματίας Λεσόρ, που συμμετείχαν στις συμπλοκές, τραγουδούσαν μαζί τους και έδειχναν να το απολαμβάνουν, ενώ χαμογελαστός ήταν ακόμη και ο Ντάντε Έξουμ, ο οποίος κρατούσε πατερίτσες για να περπατήσει μετά τον τραυματισμό του σε δάχτυλο του ποδιού (ρήξη τένοντα).

Ποιες βαριές ποινές προβλέπονται

Οι τρεις ρέφερι του αγώνα, Σρέντεν Ράντοβιτς, Όλεγκς Λάτισεφς και Φερνάντο Ρότσα, είχαν πολλή δουλειά και η επόμενη μέρα εξαρτάται από τι έγραψαν στο φύλλο αγώνα το οποίο θα διαβιβαστεί άμεσα και στον Αθλητικό Δικαστή της EuroLeague. Το ματς κατακυρώθηκε με 95-80 υπέρ της Παρτίζαν, που προηγείται 2-0 πλέον στη σειρά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν εμπίπτουν στο άρθρο 28 των κανονισμών του πειθαρχικού δικαίου.
A huge brawl broke out between Real Madrid and Partizan in the EuroLeague Playoffs 😳

Οι ποινές για τέτοιου είδους επεισόδια ξεκινούν από πρόστιμα και κλιμακώνονται ανάλογα με τη σοβαρότητα που θα εκτιμήσει ο δικαστής, ή θα έχουν επισημάνει ήδη στο Φύλλο Αγώνα οι διαιτητές. Ο σοβαρότατος τραυματισμός του Έξουμ είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει τελικά το πειθαρχικό όργανο της διοργάνωσης σε λήψη πολύ σοβαρών αποφάσεων για το μέλλον του Γιαμπουσέλε.

Είναι η πρώτη φορά που γίνονται τόσο εκτεταμένα επεισόδια, με μερικές από τις σκηνές να έχουν ήδη χαρακτηριστεί ακόμη και από τα ισπανικά μέσα ως η μεγάλη ντροπή του μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι ποινές που προβλέπονται είναι

  • Πρόστιμα τα οποία κυμαίνονται από 30.000 μέχρι 280.000 ευρώ.
  • Οι τιμωρίες ξεκινούν από αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και άνω και φτάνουν έως και τα τέσσερα χρόνια για παίκτες
  • Προβλέπεται η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από ένα μέχρι τέσσερα έτη
  • Οριστικός αποκλεισμός από την διοργάνωση

Ο Δικαστής, με βάση τι θα γραφτεί στο Φύλλο Αγώνα από τους διαιτητές μπορεί να επιβάλλει ποινές και στις δυο ομάδες, αν και όπως φαίνεται στο βίντεο τα επεισόδια αφορούν συμπλοκή ανάμεσα στους παίκτες. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να μάθουμε και περισσότερα για την τύχη της σειράς αλλά και το πως θα κινηθεί η διαδικασία από δω και πέρα, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω playoffs και ο τρίτος αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τρίτη 2 Μαΐου στην Σταρκ Αρένα του Βελιγραδίου.

Ομπράντοβιτς: «Θα προσπαθήσω να τους ηρεμήσω όλους, για να είναι η Ρεάλ ευπρόσδεκτη στο Βελιγράδι»

Απαρηγόρητος ήταν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μετά από το επεισοδιακό Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν, εξαιτίας της σύρραξης και του τραυματισμού του Ντάντε Έξουμ.

«Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Οι διαιτητές θα πρέπει να μας ενημερώσουν. Δεν ήταν ωραία η εικόνα για τη Ρεάλ και για την Παρτίζαν, δεν πρέπει να επαναληφθεί. Οι παίκτες έχουν συναισθήματα, όμως βρισκόμασταν στο τέλος του αγώνα. Εγώ θα προσπαθήσω να ηρεμήσω τους πάντες, γιατί έχω φίλους εδώ στη Ρεάλ. Θέλω να μιλήσουμε για το μπάσκετ, αυτό είναι όλο. Είμαστε ευπρόσδεκτοι εδώ, θα γυρίσουμε στο Βελιγράδι και θα τους πω ότι πρέπει να τους καλωσορίσουμε κι εμείς στην πόλη μας. Θα πρέπει να νιώσουν άνετοι, θα ξεκινήσω να μιλάω γι' αυτό από αύριο. Είναι μπάσκετ και τίποτα περισσότερο», είπε μεταξύ άλλων.

«Μήπως να μην πάνε στο Βελιγράδι;»

Πολλά σχόλια προκάλεσαν στα social media οι σοβαρές συμπλοκές μεταξύ παικτών της Ρεάλ και της Παρτιζάν στον δεύτερο αγώνα των playoffs της Ευρωλίγκας. Ο Αϊζέια Κάνααν του Ολυμπιακού έγραψε στο Twitter: «Το ματς Ρεάλ-Παρτιζάν είναι τρελός. Είμαι βέβαιος πως θα υπάρξουν τιμωρίες. Μπορεί να γίνει ενδιαφέρον αν μοιράσουν ποινές».


«Προσεύχομαι η Ρεάλ να φτάσει στη Σερβία με αστυνομική συνοδεία. Προσεύχομαι για τους παίκτες τους που θα μπουν στο γήπεδο της Παρτιζάν», ανέφερε ο Ντίλαν Ένις της Γαλατάσαραϊ.

«Όταν έρθει η Ρεάλ στη Σερβία, καλύτερα οι παίκτες της να μην βγουν από το ξενοδοχείο», τόνισε ο Έρικ ΜακΚόλουμ της Καρσίγιακα.

Ο Γουίλ Κλάιμπερν της Εφές σχολίασε πως «… δεν υπάρχει καμία περίπτωση να θέλουν οι παίκτες της Ρεάλ να πάνε στο Βελιγράδι».

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι εκτιμά πως η Ρεάλ θα ασκήσει πιέσεις για να γίνουν τα ματς στο Βελιγράδι χωρίς κόσμο. «Δεν θα μου έκανε έκπληξη η Ρεάλ να προσπαθήσει να γίνουν τα παιχνίδια στο Βελιγράδι κεκλεισμένων των θυρών. Αν ήμουν Παρτιζάν, δεν θα δεχόμουν να παίξω χωρίς τον κόσμο μου. Θα έχει ενδιαφέρον», έγραψε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ