Ευρώπη: Δύο νίκες και μία ισοπαλία για τις ελληνικές ομάδες

Ευρώπη: Δύο νίκες και μία ισοπαλία για τις ελληνικές ομάδες

Στο πρώτο φετινό παιχνίδι του ο Ολυμπιακός ευτύχησε να βρει το πιο γρήγορο ευρωπαϊκό γκολ στην ιστορία του και να ανοίξει τον δρόμο της πρόκρισης για τους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που βρίσκεται ξεκάθαρα σε φάση φτιαξίματος σε ό,τι αφορά την ομοιογένειά της, νίκησε 1-0 στο Καραϊσκάκη την Γκενκ για το πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου στο Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν πολύ νωρίς, μόλις στο 23ο δευτερόλεπτο, όταν ο Ροντινέι έκανε το γύρισμα και ο Κώστας Φορτούνης, που έπαιξε αριστερός χαφ, με ένα ωραίο σουτ πέτυχε το πρώτο γκολ της φετινής περιόδου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που ζήτησε αλλαγή στο 76', λόγω προβλήματος που τον ανησύχησε αλλά πολύ έντονα έμοιαζε με κράμπα, προσπάθησε να είναι δημιουργικός, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, η οποία και λόγω ανετοιμότητας αυτό το χρονικό διάστημα αποφάσισε να χτυπήσει στο τρανζίσιον, με αιχμή του δόρατος κυρίως τον Γιώργο Μασούρα, που λειτουργούσε και ως κρυφός κυνηγός.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι, που είχαν ένα δοκάρι με σουτ του Πεπ Μπιέλ στο 75', δέχθηκαν πολλή πίεση από τους Βέλγους τα τελευταία λεπτά. Η Γκενκ έκανε ευκαιρίες, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κατά πρώτο λόγο και ο Παναγιώτης Ρέτσος κατά δεύτερο όρθωναν το ανάστημά τους. Στο 71' ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού το σουτ του Κανούς με τον Ρέτσο να βάζει κόντρα στην προσπάθεια του Μοχάμεντ και στο 90'+6' αυτό θα επαναλαμβανόταν με τον πλέον δραματικό τρόπο: ο Πασχαλάκης έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Κανούς, στέλνοντας την μπάλα, που βρήκε πρωτύτερα σε σώματα, στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Ρέτσος οριζοντιώθηκε για να αποτρέψει την ισοφάριση στον Αρτεάγκα.

Οι Φρέιρε, Κίνι και Ιμπόρα ξεκίνησαν στο παιχνίδι, κάνοντας το ντεμπούτο τους, ενώ ως αλλαγή στο 63' έπαιξε ο Αλεξανδρόπουλος, που αποθεώθηκε, και στο 76' ο Μαροκινός Ελ Κααμπί.

Ο Ολυμπιακός κράτησε τη νίκη και έχει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στη ρεβάνς που θα γίνει στο Γκενκ στις 17 Αυγούστου στις 21:00. Αν προκριθεί, θα εξασφαλίσει θέση σε ευρωπαϊκούς ομίλους, ασχέτως αν θα περάσει από τα play off του Europa League και τη σερβική Τσουκαρίτσκι, αφού θα συνεχίσει, σε αυτήν την περίπτωση, στο Conference League. Αν δεν προκριθεί, θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα με την τουρκική Άδανα Ντεμίρσπορ, που στις 10 Αυγούστου συνέτριψε 5-1 εντός έδρας την κροατική Όσιγεκ για το πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου στο Conference League. Η ρεβάνς των δύο ομάδων στην Κροατία είναι προγραμματισμένη για τις 21:00.

Άρης: Σπουδαία νίκη επί της Ντινάμο Κιέβου για το Conference League - Με φανέλα «Michalis» πανηγύρισε το γκολ του ο Πάλμα

Οι «κίτρινοι» νίκησαν 1-0 κάνοντας ένα εξαιρετικό αμυντικό παιχνίδι, αφού απειλήθηκαν σε λίγες περιπτώσεις από έναν ποιοτικό αντίπαλο και έφεραν τον έλεγχο του ματς στα μέτρα τους. Ο Άρης βρήκε το γκολ με πέναλτι στο 69' που σφυρίχτηκε για χέρι του Σιρότα. Ο Λουίς Πάλμα ευστόχησε στην εκτέλεση και πανηγύρισε σηκώνοντας μια κίτρινη φανέλα με το όνομα Michalis και το νούμερο 29, σαφής φόρος τιμής στο νεκρό των επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας μεταξύ οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα.

ΠΑΟΚ: Κράτησε στο Σπλιτ, «λευκή« ισοπαλία με τη Χάιντουκ - Μικρό προβάδισμα για τη ρεβάνς στην Τούμπα

Σημαντικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας, την Πέμπτη 17 Αυγούστου (20:30), απέναντι στη Χάιντουκ πήρε ο ΠΑΟΚ, αφού δεν ηττήθηκε στο Σπλιτ (0-0), για το πρώτο ματς του τρίτου προκριματικού γύρου στο Conference League.

Εν τω συνόλω, η παρουσία της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καλή στο τακτικό κομμάτι, ωστόσο θα μπορούσε να έχει μείνει πίσω πολύ νωρίς στο ματς αφού στο 13' ο Σίγκουρ βρήκε το δοκάρι για λογαριασμό των γηπεδούχων. Επίσης, στο πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους οι Κροάτες είχαν και δεύτερο δοκάρι, σε σέντρα σουτ του Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος έστειλε και μια κεφαλιά λίγο έξω από την εστία του Κοτάρσκι στο 54'.

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, ήταν ισότιμος μέλος στην αναμέτρηση έχοντας τις δικές του καλές στιγμές στο παιχνίδι, με την κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 5', το πλασέ του Τσιγγάρα στο 14' και τη διπλή απειλή του Μπράντον στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά το 55', οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν στιγμές, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο «δικέφαλος» έκανε κυκλοφορία και ανά διαστήματα επέβαλε το ρυθμό του, κάτι που τον βοήθησε να πάρει την ισοπαλία.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παίξει με τη Ρόζενμποργκ ή τη Χαρτς, δηλαδή την ομάδα που θα προκριθεί από άλλο ζευγάρι του τρίτου προκριματικού γύρου. Οι Νορβηγοί νίκησαν 2-1 εντός έδρας και η ρεβάνς στα Μιντλόθιανς είναι προγραμματισμένη για τις 17 Αυγούστου στις 21:45.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ