ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Αποσύρεται από τους Αγώνες η Γουινέα, λόγω των «μεταλλάξεων του κορωνοϊού»

Την απόφαση να αποσύρει την αποστολή της χώρας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έλαβε η κυβέρνηση της Γουινέας, προκειμένου να προστατέψει τους αθλητές της από την πανδημία, όπως τονίζει.

«Λόγω της αναζωπύρωσης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Γουινέας, θέλοντας να προστατέψει την υγεία των αθλητών της, αποφάσισε με λύπη να ακυρώσει τη συμμετοχή της χώρας μας στο Τόκιο», ανέφερε το υπουργείο Αθλητισμού σε δήλωσή του στο Guineenews.

Τα προειδοποιητικά μηνύματα υπήρχαν καιρό τώρα και είχαν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των καθυστερήσεων στην αναχώρηση της αποστολής της Γουινέας, αν και ορισμένα μέλη βρίσκονται ήδη στην Ιαπωνία και πλέον ετοιμάζονται για την επιστροφή τους. H Γουινέα θα συμμετείχε στους Αγώνες με 5 αθλητές.

Πάντως, σύμφωνα με άλλες -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες, η αποχώρηση της Γουινέας από τους Αγώνες οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, καθώς «το υπουργείο δεν μπορεί να πληρώσει τα έξοδα», όπως φέρεται να ανέφερε πηγή κοντά στην κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.

Σύμφωνα με το Guineenews, θα είναι η τρίτη φορά που αυτή η χώρα της Δυτικής Αφρικής δεν θα συμμετάσχει στους Αγώνες, μετά το Μόναχο 1972 και το Μόντρεαλ 1976.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (20/07) ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο, είπε ότι ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων. «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων», απάντησε ο Μούτο σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε σε συνέντευξη Τύπου.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το χωριό μου το Παγκράτι

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο γεωπολιτικός κατήφορος της Ευρώπης

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS