Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0: Άνετη η «πράσινη» πρεμιέρα στη Super League 1 και τώρα... Μπράγκα

Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0: Άνετη η «πράσινη» πρεμιέρα στη Super League 1 και τώρα... Μπράγκα

Άνετη επικράτηση για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που υποδέχθηκε στο πρώτο του φετινό παιχνίδι του στη Super League 1 την ομάδα του Βόλου, της οποίας επιβλήθηκε με 3-0, έχοντας στο μυαλό και τη ρεβάνς με την Μπράγκα στο Champions League.

Με γκολ του Τσέριν στο 11′ και του Ιωαννίδη στο 37′, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να “καθαρίσει” από νωρίς την αναμέτρηση με το Βόλο, για να βάλει το Βέρμπιτς στο 74 το… κερασάκι στη νίκη της ομάδας του. Οι “πράσινοι” κατάφεραν έτσι να πάρουν μία ξεκούραστη νίκη, την πρώτη στη φετινή Super League 1, και πλέον μπορούν να συγκεντρωθούν στο κρίσιμο παιχνίδι στα play off του Champions League με την Μπράγκα.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή του αγώνα την κατοχή της μπάλας και έψαξε μεθοδικά το πρώτο γκολ, το οποίο ήρθε στην πρώτη καλή στιγμή του στο ματς. Μόλις στο 11ο λεπτό, ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα από δεξιά, η άμυνα του Βόλου δεν έδιωξε σωστά και ο Τσέριν βρήκε την ευκαιρία να “τσιμπήσει” την μπάλα προ του Σιαμπάνη, για να κάνει το 1-0 στην αναμέτρηση.

Αμέσως μετά ο Βέρμπιτς πήγε να βγάλει την ασίστ της… χρονιάς, με ένα φοβερό τακουνάκι μπροστά από την εστία του Βόλου, αλλά ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε την μπάλα, ώστε να πλασάρει ουσιαστικά σε κενή εστία.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στη συνέχεια να ελέγξει το ματς και να αναζητήσει με ηρεμία ένα δεύτερο γκολ. Οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 22′ ο Μλαντένοβιτς είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ που μπλόκαρε ο Σιαμπάνης, ενώ ο τερματοφύλακας του Βόλου είπε “όχι” και σε σουτ του Κώτσιρα, μετά από φοβερή προσωπική ενέργεια του μπακ του “τριφυλλιού”.

Το γκολ ήρθε τελικά για τους “πράσινους” από μία εκτέλεση κόρνερ στο 37′. Ο Μπερνάρ έστειλε την μπάλα στην “καρδιά” της άμυνας των φιλοξενούμενων και ο Ιωαννίδης νίκησε τους πάντες, για να κάνει με κεφαλιά το 2-0 στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός είχε στη συνέχεια και ένα καλό σουτ του Βέρμπιτς που πέρασε άουτ, αλλά το σκορ δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 2-0 στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τους “πράσινους” να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ψάχνουν ένα τρίτο γκολ για να “κλειδώσουν” το ματς.

Ο Αϊτόρ είχε έτσι μία καλή ευκαιρία με το που πέρασε στο ματς, αλλά το ωραίο πλασέ του έστειλε την μπάλα λίγο άουτ στο 50′. Την ίδια κατάληξη είχε δε και η κεφαλιά του Βέρμπιτς αμέσως μετά.

Ο Βόλος από την πλευρά του, έφθασε για πρώτη φορά στο ματς, κοντά σε ένα γκολ στο 60′, με τον Μωραϊτη να βγαίνει απέναντι από τον Μπρινιόλι από ασίστ του Τσοκάνη, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακας του “τριφυλλιού.

Το γκολ ήρθε τελικά για τον Παναθηναϊκό, αφού στο 74′ ο Κώτσιρας έκανε μία εξαιρετική σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Βέρμπιτς πήρε άψογα την κεφαλιά από πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 3-0 στην αναμέτρηση.

Το τρίτο γκολ των “πρασίνων” έβαλε ουσιαστικά και πρόωρο τέλος στο παιχνίδι, αφού ο Παναθηναϊκός είχε το μυαλό και στην Μπράγκα, ενώ ο Βόλος το επόμενο ματς στη Super League 1. Ο Αϊτόρ και ο Τζούρισιτς είχαν δύο καλές στιγμές μέχρι το φινάλε, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και οι “πράσινοι” πανηγύρισαν τη νίκη με 3-0, ξεκινώντας με το… δεξί τη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις
Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (70’ Πάλμερ-Μπράουν), Μλαντένοβιτς-Ρούμπεν Πέρεθ (46’ Αράο), Τσέριν- Μπερνάρ (81’ Τζούρισιτς), Βέρμπιτς Παλάσιος (46’ Αϊτόρ) – Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

Βόλος (Μπράτσος): Σιαμπάνης- Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ, Λούνα (67’ Κίτσος) -Τσοκάνης, Γκλάβσιτς (46’ Μπαριέντος) – Μαχαίρας (67’ Τάχατος), Κόμπα, Ντέλετιτς-Μραζ (46’ Μωραϊτης)

ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 1-1: Πρεμιέρα της στη Super League με κάζο! - Ήρωας για τον Πανσερραϊκό ο Χόβαν

Σπουδαίο ματς και έκπληξη στην OPAP Arena. Ο Πανσερραϊκός σόκαρε της ΑΕΚ, προηγήθηκε με γκολ με το...καλημέρα και είχε σε συγκλονιστική βραδιά τον τερματοφύλακα Χόβαν, με αποτέλεσμα να πάρει τεράστιο βαθμό στην έδρα της πρωταθλήτριας.

Ο πορτιέρε των γηπεδούχων ήταν ο MVP του ματς, αφού απόκρουσε το πέναλτι του Φαν Βέερτ και ό,τι άλλο πήγαινε στην εστία του. Ακυρώθηκε άλλο πέναλτι στην Ένωση με on field review.

Μπορεί στην δική του πρεμιέρα στη φετινή Super League να μην μπόρεσε να “πληγώνει” τον Ολυμπιακό στο “Καραϊσκάκης”, αλλά ο Πανσερραϊκός τα κατάφερε στο πρώτο ματς της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Ένωση παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, ενόψει του “τελικού” με την Αντβέρπ, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έπαιξε με το… μαχαίρι στα δόντια στην OPAP Arena και έφυγε τελικά με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Η ομάδα των Σερρών πήρε έτσι τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα, όπως και η ΑΕΚ, που ξεκίνησε με “γκέλα” την προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε την περασμένη σεζόν.

Το ματς
Η εκκίνηση του αγώνα στην OPAP Arena ήταν τραγική για την ΑΕΚ και ιδανική για τον Πανσερραϊκό. Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού του αγώνα έχασε μοναδική ευκαιρία και στη συνέχεια πέτυχε το 0-1.

Στα 14 δευτερόλεπτα από τη «σέντρα», ο Άλεξιτς έφυγε στην πλάτη του Χρυσόπουλου, έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Τομάς που ολομόναχος δεν μπορεί να σκοράρει, λίγο πριν τη μικρή περιοχή και κεντρικά, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει. 31 δευτερόλεπτα μετά (!!!) οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, o Πηλέας έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Άλεξιτς με φοβερή κεφαλιά στην κίνηση νίκησε τον Αθανασιάδη.

Αν και για λίγο έδειχνε να είναι σοκαρισμένη, η ΑΕΚ ανέλαβε επιθετική πρωτοβουλία και πίεσε για την ισοφάριση, με τον Φαν Βέερτ να έχει δυο καλές στιγμές για την ισοφάριση.

Αν και είχε ξεκάθαρο πρόβλημα ομοιογένειας -ειδικά στην άμυνα, με τους Μήτογλου, Χρυσόπουλο και Σιντιμπέ- η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει. Η Ένωση κέρδισε πέναλτι στο 23’, για χέρι του Ουεντραόγκο σε γύρισμα του Πισάρο, αλλά ο διαιτητής εξέτασε ο ίδιος την φάση και πήρε πίσω την απόφασή του (είδε το χέρι κολλημένο στο σώμα του παίκτη των φιλοξενουμένων).

Ο Πισάρο προσπάθησε να μπει περισσότερο στο παιχνίδι και να βοηθήσει την προβληματική ανάπτυξη της ΑΕΚ, που δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Στο 31’ είχε δοκάρι σε σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Την ίδια στιγμή, η Ένωση συνέχισε να βγάζει μεγάλη αστάθεια, αμυντικά.

Ο Πανσερραϊκός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο (45+1) βλέποντας τον Αθανασιάδη να βγάζει ενστικτωδώς την κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη, μετά από κόρνερ. Η ΑΕΚ είχε στα… χασομέρια του πρώτου μέρους μια καλή κεφαλιά του Μάνταλου.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ματίας Αλμέιδα «έριξε» στο ματς τον Πινέδα στη θέση του Χρυσόπουλου και μετακίνησε τον Μοχαμαντί δίπλα στον Μήτογλου. Η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει απειλητική, αλλά ο Πανσερραϊκός είχε βάλει «πούλμαν» έξω από την μεγάλη του περιοχή.

Η πίεση της ΑΕΚ έφερε ένα κερδισμένο πέναλτι στο 60’, με τον Γκοτζαμανίδη να ανατρέπει τον Πισάρο. Ο Φαν Βέερτ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Χόβαν έδιωξε με τα πόδια, κρατώντας το 0-1 υπέρ της ομάδας του. Λίγο πριν, στο ίδιο λεπτό, ο Άλεξιτς πήγε να πετύχει τρομερό γκολ, με απίστευτο μακρινό σουτ.

Η πίεση της ΑΕΚ έφερε τελικά… καρπούς για την ομάδα του Αλμέιδα στο 78’ Μια από τις αλλαγές του, ο Γκατσίνοβιτς ελίχθηκε όμορφα, σούταρε από τα δεξιά και νίκησε τον Χόβαν για το 1-1. Η είσοδος του Ζίνι έκανε ακόμα πιο επιθετική της ΑΕΚ. Στο 83’ η Ένωση «άγγιξε» το 2-1. Ο Χόβαν έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Γιόνσον, ο Αραούχο πήρε το ριμπάουντ αλλά το τελείωμά του έστειλε μπάλα στο αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα για το γκολ της νίκης, αλλά ο Χόβαν ήταν… φύλακας άγγελος για την εστία του Πανσερραϊκού, δίνοντας στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία το βαθμό της ισοπαλίας, κρατώντας μέχρι τέλους το 1-1

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ