Πέθανε ο θρύλος της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου Κώστας Νεστορίδης

Πέθανε ο θρύλος της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου Κώστας Νεστορίδης

Πέθανε το πρωί της Τρίτης (12/12), σε ηλικία 93 ετών, ο θρύλος της ΑΕΚ, Κώστας Νεστορίδης.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν περίπου 20 μέρες ο τεράστιος ποδοσφαιριστής, είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να είχαν χαρακτηρίσει την κατάστασή του «δύσκολη».

Η ανάρτηση του γιου του Κώστα Νεστορίδη

Ο Γιώργος Νεστορίδης, γιος του μεγάλου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, με ανάρτησή του αποχαιρέτισε τον πατέρα του: «Καλό ταξίδι Μπαμπά… έδωσες άνιση μάχη. Σε περιμένει ο Μίμης.. και ο Στέλιος…».

Η γιγάντωση ενός θρύλου

Ο Κώστας Νεστορίδης γεννήθηκε στη Δράμα αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1945 αγωνιζόμενος σε ανεξάρτητα σωματεία της Καλλιθέας. Το 1946 πήγε στην Ελλάδα Μοσχάτου, με τη φανέλα της οποίας έκανε τα πρώτα του βήματα σε επίσημο πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πειραιά. Το 1948 έβγαλε δελτίο στον Πανιώνιο, όπου καθιερώθηκε και το 1951 κλήθηκε στην εθνική Ελλάδας.

Το 1955 πήγε στην ΑΕΚ, όπου έκανε πολύ μεγάλη καριέρα μέχρι το 1965 και κατέκτησε πέντε φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Το 1966 έφυγε για την Αυστραλία για να αγωνιστεί στον σύλλογο των Ελλήνων ομογενών Ελλάς Μελβούρνης, τη σημερινή Σάουθ Μέλμπουρν ΦΚ Κατέκτησε το πολιτειακό πρωτάθλημα και παράλληλα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση.

Το 1967 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βύζαντα Μεγάρων, που αγωνιζόταν στην Α΄ εθνική, όπου και έκλεισε την καριέρα του στην Α΄ Εθνική.

Τη σεζόν 1967-68 αναζήτησε σύλλογο κι έκανε προπονήσεις διαδοχικά στο Αιγάλεω, στον Πανιώνιο και τον Ιωνικό Νικαίας. Τελικά, το Φεβρουάριο του 1968 υπέγραψε ως παίκτης-προπονητής στον Αίαντα Σαλαμίνας, με τον οποίο έπαιξε στη Β΄ Εθνική (Νότιος όμιλος). Πρώτη συμμετοχή του ήταν την 21η αγωνιστική στο ματς "ΠΑΣ Γιάννινα-Αίας 2-1" στις 3 Μαρτίου 1968 και πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ματς "Αίας-ΑΕ Χανίων 2-1" στις 31 Μαρτίου 1968. Παρέμεινε ως τις 20 Απριλίου, οπότε παραιτήθηκε.

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον Κώστα Νεστορίδη

«Η ΑΕΚ θρηνεί την απώλεια ενός τεράστιου συμβόλου της ιστορίας της. Ο Κώστας Νεστορίδης έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του βαριά κληρονομιά ποδοσφαιρικού μεγαλείου», έγραψε χαρακτηριστικά η ΠΑΕ ΑΕΚ, για τον «θρύλο» της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ