Σάκκαρη – Γκοφ 2-1: «Αδιάβροχη» Μαρία στον τελικό του Indian Wells

Σάκκαρη – Γκοφ 2-1: «Αδιάβροχη» Μαρία στον τελικό του Indian Wells

Μια Μαρία Σάκκαρη… να την πιείς στο ποτήρι, πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον σπουδαίο τελικό του Indian Wells, σφραγίζοντας παράλληλα την ολική της επιστροφή στο τοπ επίπεδο της κατάταξης της WTA στο τένις γυναικών.

Τι κι αν το ποτήρι… παραγέμισε νερό από τη βροχή που διέκοψε δύο φορές τον δραματικό ημιτελικό με την Κόκο Γκοφ; Τι κι αν η 20χρονη Αμερικανίδα θεωρείτο ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά έχοντας κατακτήσει και το US Open του 2023;

H “Sak Attack” επιβεβαίωσε ότι στα χέρια του νέου της προπονητή, του πολύπειρου Ντέιβιντ Γουίτ, έχει βρει την τρόπο να βγάζει τον καλύτερο εαυτό της στα κορτ, ελέγχοντας σε μεγάλο βαθμό τα έντονα συναισθήματά της κατά τη διάρκεια των αγώνων. Κι όταν αυτό συμβαίνει είναι… απλά ασταμάτητη.

Η τελική επικράτηση με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 6-2) επί του νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA κρίθηκε στην ικανότητα της Σάκκαρη να παραμείνει “ζεστή” και με απόλυτη αυτοκυριαρχία σε έναν ημιτελικό που εξελίχθηκε σε… μαραθώνιο (λόγω των διακοπών από τη βροχή) και μάλιστα σε σημεία της αναμέτρησης που το μομέντουμ βρισκόταν στην πλευρά της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Πως πήρε η Σάκκαρη την πρόκριση για τον τελικό του Indian Wells

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τις δύο αθλήτριες να υπερασπίζονται… με ευλάβεια το σερβίς τους. Στο 9ο game όμως η Σάκκαρη έσπασε το σερβίς της Γκοφ και αμέσως μετά έκανε το 6-4 για να προηγηθεί με 1-0 στα σετ. Με την ολοκλήρωση του σετ η Γκοφ ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και της μετρήθηκε η πίεση.

Το δεύτερο σετ διεκόπη πριν καλά καλά ξεκινήσει με τις δύο τενίστριες να αποσύρονται στα αποδυτήρια λόγω βροχής, τον περισσότερο κόσμο να αποχωρεί από το γήπεδο και την Γκοφ να βρίσκει πολύτιμα ένα απρόσμενο δίωρο ξεκούρασης για να γεμίσει τις μπαταρίες της. Μετά από σχεδόν δύο ώρες Γκοφ και Σάκκαρη επέστρεψαν στο κορτ για να συνεχιστεί η αναμέτρηση, με τη Μαρία να θυμίζει… καταιγίδα και κάνοντας δύο breaks έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση της νίκης με 5-2!

Ήταν η στιγμή που ο Γκοφ έδειξε το πλούσιο ταλέντο της. Αρχικά πήρε πίσω το ένα break, μειώνοντας σε 5-3 και εν συνεχεία κράτησε το σερβίς της για το 5-4. Το 10ο game εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό θρίλερ. Η Σάκκαρη παρότι βρέθηκε κάτω με 15-40 στο 10ο game, έσβησε τα δύο break points της Γκοφ. Εν συνεχεία, η Μαρία έφτασε τρεις φορές σε match point, αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει τον ημιτελικό και η Γκοφ ισοφάρισε σε 5-5, αξιοποιώντας το τρίτο της break point στο συγκεκριμένο game.

Η αλύγιστη Σάκκαρη και η... καταιγίδα

Με την ψυχολογία της αναπτερωμένη, η 20χρονη Αμερικανίδα πήρε και 4ο game στη σειρά και προηγήθηκε με 6-5, αλλά η Σάκκαρη βρήκε το σθένος και απάντησε για το 6-6, στέλνοντας το σετ στο tiebreak. Εκεί η Γκοφ προηγήθηκε με 6-2, δείχνοντας ότι έχει πλέον καθαρά το πάνω χέρι στο ματς. Η Σάκκαρη το πάλεψε για να επιστρέψει, έσβησε τρία set points, μείωσε σε 6-5, αλλά δεν απέφυγε την ισοφάριση (7-5).
Υπό διαφορές συνθήκες ο τρόπος που έχασε το δεύτερο σετ η Σάκκαρη, θα τη λύγιζε ψυχολογικά. Όχι, όμως, την τωρινή… ανανεωμένη Μαρία. Με φόρα από την ανατροπή στο δεύτερο σετ η Γκοφ ξεκίνησε το τρίτο με break. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς πάει ολοκληρωτικά προς την πλευρά της Αμερικανίδας, κάπου εκεί άρχισε να ξυπνάει ξανά η Σάκκαρη. Με δύο απανωτά breaks και τέσσερα διαδοχικά κερδισμένα games προηγήθηκε με 4-1. Η Γκοφ άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις, η Σάκκαρη συνέχισε να πατά πιο γερά στο κορτ και τελικά έκλεισε το ματς, κερδίζοντας πανηγυρικά με 6-2 το τρίτο σετ, αφού έκανε και τρίτο break!

Αντίπαλος της Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells η Σβιόντεκ

Επόμενο και… τελευταίο μεγάλο εμπόδιο της Σάκκαρη στο δρόμο προς την κατάκτηση του Indian Wells, το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, ο σπουδαία Ίγκα Σβιόντεκ. Για τη Μαρία αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός της καριέρας της στο 1000αρι Masters του Indian Wells, μετά από εκείνον του 2022. Υπενθυμίζεται, ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει δύο τίτλους και το Σάββατο θα προσπαθήσει να τους κάνει τρεις. Πέρυσι πανηγύρισε στη Γουαδαλαχάρα το πρώτο 1000αρι τουρνουά της καριέρας της και τώρα δείχνει ικανή να προσθέσει στη συλλογή της ακόμη ένα μεγάλο τρόπαιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ