Super League: Ο ΠΑΟΚ το τρίποντο με οικονομία εργασίας επί της Λαμίας

Super League: Ο ΠΑΟΚ το τρίποντο με οικονομία εργασίας επί της Λαμίας

Το βλέμμα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που παρακολουθούσε στην εξωτερική γραμμή τους παίκτες του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λαμία για τη 13η αγωνιστική της Super League, δεν πρόλαβε να στραβώσει.

Ο ΠΑΟΚ, τέσσερις μέρες μετά το θρίαμβο της Φρανκφούρτης επί της Άιντραχτ, που τον έστειλε στους «16» του Conference League και ενέταξε την… υποψία της ευρωπαϊκής διάκρισης στο πρόγραμμα, νίκησε 3-0 τη Λαμία και προσπέρασε τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, αφού έφτασε τους 29 βαθμούς, έναντι 28 των «ερυθρόλευκων».

Ο ΠΑΟΚ είχε και χρέος να κάνει μια κάποια διαχείριση ενέργειας και ταυτοχρόνως να μη διέπεται από ραθυμία, προκειμένου να επικρατήσει ενός αντιπάλου που φλερτάρει με την εξάδα της βαθμολογίας και έχει βρεθεί σε αυτήν ουκ ολίγες φορές. Ο Λουτσέσκου ήταν, δίχως καν να κινηθεί, προειδοποιητικός για ένα ξεκίνημα που δεν είχε τελική προσπάθεια ως το 14’, όταν ο Μπράντον Τόμας απείλησε την εστία του Βασιλαντωνόπουλου, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα από την… αγχωτική προβολή του. Ο Τόμας είχε και τη δεύτερη τελική στην εστία, στο 18’, κι όταν οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι ξεμυτάνε, ήρθε η τιμωρία στο τρανζίσιον: ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ένας μάστορας των ποδοσφαιρικών fundamentals, χρησιμοποίησε τον κενό χώρο για να κάνει τον εαυτό του εύκαιρο ως τρέιλερ, πήρε την μπάλα την κοντρόλαρε και με ένα δεξί ευθύβολο σουτ νίκησε τον Κοσέλεφ, ο οποίος έκανε επαφή με την μπάλα, για να σκοράρει στο 22’ και να βάλει το δικέφαλο μπροστά στο σκορ. Ο ίδιος πανηγύρισε σταυρώνοντας τα χέρια του.

Η Λαμία, που παίρνει a propo θετικό πρόσημο επειδή πήγε στην Τούμπα για να παίξει, έπρεπε να ανοίξει χώρους, διότι η πιο δυσμενής των περιπτώσεων είναι να μένει η αδύναμη ομάδα πίσω στο σκορ νωρίς στην έδρα του δυνατού αντιπάλου. Ήταν παιχνίδι κομμένο και ραμμένο, όχι μόνο για τον φαινομενικό Κωνσταντέλια αλλά, και για τους ακραίους μπακ του ΠΑΟΚ, οι οποίοι παίζουν όλη την πλευρά, καθώς τα overlaps περίσσευαν. Η Λαμία είχε μια στιγμή με το σουτ του Τσιλούλη εκτός εστίας και έπιασε ξανά το… δόλωμα, αν και σε αυτήν την περίπτωση η δίλεπτη πίεση στην εστία του ΠΑΟΚ -και παρά τις μηδέν ευκαιρίες για expected goals από μεριάς της που έδωσαν τα analytics στο ημίχρονο- ήταν ανησυχητική για τους γηπεδούχους. Ουσιαστικά, τελείωσε με την πρώτη τελική της Λαμίας στην εστία με το σουτ του Μαρτίνεθ που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι, αλλά μάλλον και αυτό το ανέβασμά της ήταν καταδικαστικό. Πάλι μύρισε τρανζίσιον όταν ο Κωνσταντέλιας έκανε από τα αριστερά, μια πάσα μέσα στην περιοχή της Λαμίας και από τη στραβοκλωτσιά του Τζανδάρη, ο Ράφα Σοάρες πλάσαρε για να μεγαλώσει το προβάδισμα των γηπεδούχων, στο 43’. Αν το πρώτο γκολ ήταν στιβαρό προβάδισμα, το δεύτερο ήταν δικλίδα νίκης, σε ένα ημίχρονο που ο ΠΑΟΚ τελείωσε με 11 τελικές και 2 expected goals, έναν αρκετά μεγάλο αριθμό.

ΠΑΟΚ: Το σόου του Κωνσταντέλια

Παρά τις αισθητά μειωμένες πιθανότητές της, η Λαμία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο θαρρετά, με στόχο, αν γινόταν μια μείωση του σκορ προκειμένου οι γηπεδούχοι να αγχωθούν. Ο Καρλίτος έκανε δύο τελικές και ο Σαντάνα μία σε δύο λεπτά, όλες εντός εστίας αλλά χωρίς ο Κοτάρσκι, που έγινε ο παραλήπτης τους, να ανεβάσει σφυγμό.

Από τη μεριά του, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μια στιγμή για να κάνει αναπόδραστους τους τρεις βαθμούς της νίκης του. Ο Κωνσταντέλιας εφόρμησε με αυτήν την αίσθηση αθανασίας που αφήνει να αιωρείται στον ελαφίσιο ρυθμό του προς την εστία της Λαμίας, ο Ντεσπόντοφ έκανε κίνηση μέσα στην περιοχή ώστε να μεταφέρει το βάρος της άμυνας των φιλοξενούμενων στον άξονα και ο Σάστρε έκανε την κούρσα σε μια ανοιχτή δεξιά πλευρά, προκειμένου να πλασάρει για το τελικό 3-0. Αυτό συνέβη στο 57’ και στο 61’ ο Τσιλούλης είχε την καλύτερη ευκαιρία της Λαμίας στο ματς, όταν σε όμορφη αντεπίθεση πρόλαβε τον Κοτάρσκι στην έξοδό του αλλά το πλασέ πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα τρεις καλές στιγμές, δύο με τον Σαμάτα και μία με τον Οζντόεφ, ενώ διανύονταν τα χασομέρια του παιχνιδιού. Ο Κωνσταντέλιας, που βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο για να δώσει τη θέση του στον Στέφανο Τζίμα με μια πατρική φάπα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που ματαιοπονούσε να κρατήσει το χαμόγελο του νεαρού διαμαντιού του, είχε ακόμα ένα σουτ έξω. Το ντεμπούτο του έκανε, μπαίνοντας στη θέση του Σβαμπ στο 76', ο Μάρκος Αντόνιο. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε μόλις μία κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, στον Τζανδάρη στο 72'.

Η Λαμία έμεινε στους 16 βαθμούς και πλέον είναι έβδομη, αφού ο Αστέρας Τρίπολης την προσπέρασε. Ο ΠΑΣ παίζει στη Φθιώτιδα με τον Βόλο για τη 14η αγωνιστική, στις 19:30 της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα και μία ώρα αργότερα (20:30) ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (83’ Λύρατζης), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (76’ Μάρκος Αντόνιο), Τσιγγάρας (71’ Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (83’ Τζίμας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (71’ Σαμάτα).

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Σλίβκα, Σαντάνα (60’ Μάλτσι), Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (60’ Τόσιτς), Τσιλούλης (85’ Τσιλιανίδης), Καρλίτος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ