Αλίκη Βουγιουκλάκη - Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Ο λαμπερός γάμος στους Δελφούς το 1965

Αλίκη Βουγιουκλάκη - Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Ο λαμπερός γάμος στους Δελφούς το 1965

Πενήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (18/1), από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε ο λαμπερός γάμος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στους Δελφούς.

Το ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου στις 18 Ιανουαρίου του 1965 παρουσία συγγενών, φίλων, συνεργατών, εκατοντάδων θαυμαστών και δεκάδων φωτογράφων που βρέθηκαν στο σημείο για να καταγράψουν με τις κάμερές τους τον γάμο της χρονιάς.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του θεάματος στην Ελλάδα, ενώ είχαν συμπρωταγωνιστήσει σε δεκάδες επιτυχημένες ταινίες.

Είχαν γνωριστεί στη σχολή του Εθνικού, τον Οκτώβριο του 1952, περιμένοντας και οι δύο στο φουαγιέ για να δώσουν τις πρώτες τους εξετάσεις. Η πρώτη γνωριμία τους δεν στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε μιλήσει για την πρώτη τους συνάντηση: «Μου λέει “Από πού είσαι;” Της λέω “Από τον Πειραιά”. Εγώ είχα φύγει κρυφά από τον πατέρα μου. “Από τον Πειραιά;”, με ρώτησε κάπως υποτιμητικά. “Γιατί εσύ που μένεις;” τη ρώτησα. “Κοντά στον Άγιο Παύλο” μου είπε. “Α! Κοντά στα τρένα” της είπα».

Στην συνέντευξη της στο «Ενώπιος Ενωπίω» και το Νίκο Χατζηνικολάου το 1993, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, είχε πει για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την πρώτη τους συνάντηση στην σχολή του Εθνικού: «Ούτε μου έδινε σημασία. Ήμουν εκεί με τα σοσόνια. Ασχημόπαππο ήμουνα; Μικρή ήμουνα; Δεν ξέρω!».

Το 1958 συναντιούνται στα γυρίσματα της ταινίας «Αστέρω». «Ξανασυναντήθηκα με τον Δημήτρη στην “Αστέρω” το 1958. Και θυμάμαι του λέω: “Εσύ πήρες το Άριστα, αλλά εγώ μπαίνω πρώτη στους τίτλους. Σφαχτήκαμε!», είχε αναφέρει η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Μετά την «Αστέρω», οι δυο τους θα συμπρωταγωνιστήσουν σε πολλές ταινίες, ενώ με το πέρασμα των χρόνων εκτός από κινηματογραφικό ζευγάρι θα γίνουν και πραγματικό.

YN 2024 01 18 13.54.26

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ θα κάνει επίσημη πρόταση γάμου στην Αλίκη Βουγιουκλάκη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Μοντέρνα Σταχτοπούτα», στην Ιταλία.

Το ζευγάρι θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στις 18 Ιανουαρίου του 1965 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στους Δελφούς. Κουμπάροι τους ήταν ο Βίκτωρ Μιχαηλίδης, ο Θεοφάνης Δαμασκηνός και ο Δημήτρης Μακρίδης, ενώ στον γάμο έδωσαν το παρών όχι μόνο όσοι είχαν καλεστεί από το ζευγάρι, αλλά και εκατοντάδες κόσμου που θέλησε να δει τους αγαπημένους τους ηθοποιούς να παντρεύονται και στην πραγματική ζωή.

Ο λογαριασμός που φέρει το όνομα του φωτογράφου Κλεισθένη Δασκαλάκου στο Instagram, στις 26 Απριλίου του 2022 ανήρτησε ένα αδημοσίευτο βίντεο από τον γάμο του ζευγαριού.

Στην λεζάντα της ανάρτησης αναφέρεται: «Αδημοσίευτο video από τον γάμο της Αλίκης με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στους Δελφούς στις 18 Ιανουαρίου του 1965. Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο ντυμένη με ένα υπέροχο νυφικό σε σχέδιο Givenchy και συνοδευόμενη από την οικογένειά της και εκατοντάδες θαυμαστές και ντόπιους κατοίκους, κατευθύνεται από την πλατεία των Δελφών προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου την περιμένει ο γαμπρός. Κατά την πορεία προς την εκκλησία διακρίνεται μπροστά από την Αλίκη και ο αγαπημένος και προσωπικός της φωτογράφος Κλεισθένης Δασκαλάκος ο οποίος απαθανατίζει μοναδικά τo γεγονός από την άφιξη και την διαμονή του ζευγαριού στο ξενοδοχείο “Βουζάς” μέχρι ολόκληρο το μυστήριο και το θρυλικό γλέντι που ακολουθεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου. Ο λαμπερότερος γάμος της εποχής με τον τύπο να χύνει άφθονο μελάνι και τις φωτογραφίες να εξακολουθούν μέχρι σήμερα να προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελώντας μέρος μιας χρυσής καλλιτεχνικής εποχής γεμάτη με αστέρια λουσμένα στο φως, το ταλέντο και την ακτινοβολία».

Τα προβλήματα όμως στον γάμο τους, θα ξεκινήσουν από το πρώτο βράδυ τους ως παντρεμένοι. Σύμφωνα με τον Τάκη Βουγιουκλάκη ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ χαστούκισε την Αλίκη Βουγιουκλάκη την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Συγκεκριμένα ο Τάκης Βουγιουκλάκης έχει πει ότι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ: «Την έσυρε. Ακριβώς αυτή είναι η σωστή φράση. Εγώ βέβαια δεν πήρα χαμπάρι γιατί θα αντιδρούσα. Το έμαθα μετά από την ίδια, την έσυρε στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου και τη χαστούκισε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε μια πίκρα. Ήταν η πρώτη νύχτα γάμου. Οι συγκρούσεις επισκίασαν την καριέρα του. Εκείνο που τον επηρέαζε ήταν η πρωτιά της Αλίκης. Κάτι που δεν φαίνεται να ξεπέρασε ποτέ».

Τελικά ο έρωτας των δύο αστέρων του ελληνικού κινηματογράφου δεν θα έχει ένα παραμυθένιο τέλος, όπως στις ταινίες, καθώς πήραν διαζύγιο στις 5 Ιουλίου του 1975, έπειτα από 10 χρόνια γάμου. Κατά την διάρκεια του γάμου τους το ζευγάρι απέκτησε ένα γιο, τον Γιάννη, που γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1969.

«Αν η επιτυχία ήταν μικρότερη, αν ήμασταν ένα φυσιολογικό ζευγάρι, θα είχαμε σώσει τον γάμο μας», είχε δηλώσει πολλά χρόνια αργότερα ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στο «Ενώπιος Ενωπίω» και το Νίκο Χατζηνικολάου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ