Μαίρη Χρονοπούλου: Αίτημα να σφραγιστεί το σπίτι της -Τι συμβαίνει με την κινητή περιουσία της ηθοποιού

Μαίρη Χρονοπούλου: Αίτημα να σφραγιστεί το σπίτι της -Τι συμβαίνει με την κινητή περιουσία της ηθοποιού

Να σφραγιστεί το σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου ζητά ο δικηγόρος Δημήτρης Χατζημιχάλης προκειμένου να καταμετρηθούν ένα προς ένα τα αντικείμενα εντός αυτού.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Espresso, η ηθοποιός, που «έφυγε» από τη ζωή στα 90 της χρόνια, δεν έχει αφήσει επίσημα έγγραφα ή διαθήκη, τα οποία να επισημοποιούν την παραχώρηση της κινητής της περιουσίας, ενώ δεν υπάρχουν εγγύτεροι συγγενείς, οι οποίοι σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται την κληρονομιά.

Η Μαίρη Χρονοπούλου φέρεται να είχε συναινέσει στο να χρησιμοποιηθούν τα αντικείμενα του σπιτιού της από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Χατζημιχάλη, προϋπόθεση όμως είναι ότι το σπίτι θα μετατραπεί σε μουσείο. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος είχε γίνει δημόσια αποδεκτό από τον πρόεδρο του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο.

Το δημοσίευμα της Espresso αναφέρει ότι από την πλευρά του κ. Γιαννόπουλου δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση ή δέσμευση γι’ αυτό.
Εάν ο Κώστας Γιαννόπουλος δεν επιθυμεί τη μετατροπή του σπιτιού σε μουσείο θα πρέπει να προβλεφθεί η διαδικασία αποθήκευσης των πολύτιμων αυτών αντικειμένων, προκειμένου μεταγενέστερα να ιδρυθεί σε άλλο σημείο.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Χατζημιχάλης εξηγεί γιατί ζήτησε τη σφράγιση του σπιτιού της Μαίρης Χρονοπούλου

Μιλώντας στην Super Κατερίνα, ο κ. Χατζημιχάλης ανέφερε: «Κατέθεσα εγώ στο Ειρηνοδικείο στο Κορωπί προκειμένου να γίνει η σφράγιση και η απογραφή των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται στο σπίτι της Μαίρης, δεδομένου ότι αυτά τα πράγματα τουλάχιστον με τα στοιχεία που εμείς διαθέτουμε δεν είχαν δωριθεί στο "Χαμόγελο του παιδιού". Υπήρχε βέβαια μια επιθυμία της Μαίρης…».

«Τα κινητά δεν είχαν δοθεί, υπήρχε μια πρόθεση και της Μαίρης και του κυρίου Γιαννόπουλου για τη δημιουργία ενός μουσείου και να μένανε τα πράγματα εκεί εφόσον φυσικά γινόταν το μουσείο. Βέβαια εκ των υστέρων, εγώ δεν άκουσα τον κύριο Γιαννόπουλου να ξαναδιατυπώνει αυτή την πρόθεση. Μόνο είπε ότι ήθελε να βάλει μια επιγραφή που να λέει: "Εδώ έζησε η Μαίρη Χρονοπούλου που αγαπούσε τα παιδιά"».

«Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει απογραφή, ότι είναι να γίνει μετά πρέπει να γίνει πριν. Βλέπετε υπάρχουν πράγματα αξίας, και αυτά τα πράγματα έχουν ιδιαίτερη αξία γιατί ανήκαν στη Μαίρη», είπε, προσθέτοντας ότι μια μια περιουσία που υπάρχει να μένει έκθετη.

«Ανεξάρτητα του τι θέλει ο κύριος Γιαννόπουλος, εγώ έκανα αυτή την ενέργεια, ο νόμος λέει ότι και αυτεπάγγελτα η δικαστική αρχή μπορεί να διατάξει τη σφράγιση και την απογραφή. Πρέπει να καταγραφούν και να είναι κάποιος υπεύθυνος και θεματοφύλακας αυτών των πραγμάτων. Δεν μπορούν να υπάρχουν έκθετα πράγματα», επισήμανε ο Χατζημιλάχης.

Ερωτηθείς για το εάν επικοινώνησε με τον κ. Γιαννόπουλο, απάντησε: «Επικοινώνησα με τον κύριο Παπαδόπουλο, τον Χάρη και με κάποιους άλλους, αλλά υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία με τον κύριο Γιαννόπουλο».

«Εμείς θέλουμε ως φίλοι της Μαίρης να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις, επίσημα» επισήμανε.

Ο κ. Χατζημιχάλης καταλήγοντας ανέφερε: «Μου είπε η υπεύθυνη του Ειρηνοδικείου ότι θα το δρομολογήσει το συντομότερο και θα κληθεί και ο κύριος Γιαννόπουλος για να πει και εκείνος τι προτίθεται».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ