Ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο έπαιξε τη «Λίμνη των Κύκνων», φώναξαν «όχι στον πόλεμο» και έριξαν μαύρο [βίντεο]

Ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο έπαιξε τη «Λίμνη των Κύκνων», φώναξαν «όχι στον πόλεμο» και έριξαν μαύρο [βίντεο]

Ένα από τα τελευταία ανεξάρτητα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ρωσίας, το TV Rain έριξε «μαύρο» χθες μετά από πιέσεις που δεχόταν για την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας είχε ήδη μπλοκάρει το TV Rain νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κατηγορώντας το για «υποκίνηση εξτρεμισμού, κακοποίηση Ρώσων πολιτών, πρόκληση μαζικής διατάραξης της δημόσιας ηρεμίας και ασφάλειας και ενθάρρυνση διαμαρτυριών» σύμφωνα με αναφορές.

Τα τελευταία λόγια του ρωσικού καναλιού: «Όχι στον πόλεμο»

Χθες, το ρωσικό πρακτορείο μετέδωσε την τελευταία του εκπομπή διαδικτυακά. «Όχι στον πόλεμο» είπε η Ναταλία Σιντεγιέβα, μία από τους ιδρυτές του καναλιού, καθώς οι υπάλληλοι έφευγαν από το στούντιο.

Το κανάλι τότε άρχισε να παίζει πλάνα από μια παράσταση της «Λίμνης των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι.

Γιατί έπαιξαν τη «Λίμνη των Κύκνων»

Παρόμοια παράσταση είχε χρησιμοποιηθεί σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές της Σοβιετικής εποχής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 για να σηματοδοτήσει το θάνατο ηγετών και αργότερα σε ένα πραξικόπημα του 1991 που θα συνέβαλε στο τέλος της Σοβιετικής Ένωσης.

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του το κανάλι: «Όλο το προσωπικό του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου «The Rain» παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης με τις τελευταίες λέξεις ‘Όχι Πόλεμος’ και στη συνέχεια έπαιξε βίντεο μπαλέτου ‘Λίμνη των Κύκνων’ (όπως ακριβώς έκαναν σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της ΕΣΣΔ όταν κατέρρευσε ξαφνικά)».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ