Δημογλίδου για Αγίους Αναργύρους: Ελέγχεται γιατί ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από την κοπέλα και όχι από τους αστυνομικούς

Δημογλίδου για Αγίους Αναργύρους: Ελέγχεται γιατί ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από την κοπέλα και όχι από τους αστυνομικούς

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την δολοφονία της 28χρονης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και τις αστοχίες της αστυνομίας.

Το στυγερό έγκλημα έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς το θύμα, μία 28χρονη κοπέλα, μαχαιρώθηκε λίγο αφού έφυγε από εκεί από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, ενώ έπεσε νεκρή μόλις μπροστά από την σκοπιά.

Βασικό κομμάτι στην όλη υπόθεση είναι και η στάση του αστυνομικού που ήταν σκοπός, καθώς ο ίδιος όπως προκύπτει αντέδρασε με χρονοκαθυστέρηση όταν πια η 28χρονη Κυριακή είχε σωριαστεί στο έδαφος.

Από το σημείο που βρίσκεται το φυλάκιο υπάρχει οπτική επαφή σε μεγάλη ακτίνα και στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση η 28χρονη, όταν πετάχτηκε μπροστά της ο δολοφόνος της από τον οποίο προσπάθησε να γλιτώσει.

Ήδη στο στόχαστρο των συναδέλφων του έχουν μπει και οι κάμερες που υπάρχουν στο τμήμα, δίνοντας και σαφείς απαντήσεις στην εσωτερική έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είχε φυλακιστεί ο φρουρός που ήταν βάρδια

Πρόκειται για τον 48χρονο αρχιφύλακα ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης για πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης. Η αστυνομία τον έβαλε σε διετή διαθεσιμότητα. Αυτός προσέφυγε στο εφετείο, όπου το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκισή του. Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας, όπου και έμεινε 12 μήνες. Το 2023 πήρε βούλευμα για αποφυλάκιση.

Ο ίδιος όμως είχε κάνει ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην αστυνομία. Ο φάκελός του παρέμεινε ανοιχτός, ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία της απόταξης.

Δημογλίδου για Αγίους Αναργύρους: «Διεξάγεται παράλληλα εισαγγελική και διοικητική έρευνα»

«Ο άνθρωπος ήταν στην σκοπιά του, και υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό με την κοπέλα και το οικείο της πρόσωπο αποχωρώντας από το ΑΤ, χαιρετούν τον σκοπό και στην συνέχεια απομακρύνονται από το σημείο μέχρι και την ώρα που η κοπέλα δέχεται την επίθεση και αρχίζει να επιστρέφει στο ΑΤ για να ζητήσει βοήθεια. Ουσιαστικά ο δράστης την τραυμάτιζε καθ’ οδόν και κατέληξε σχεδόν μπροστά στη σκοπιά», είπε αρχικά.

Και συνέχισε αναφορικά με το πρωτόκολλο: «Σε αυτό το θέμα δεν είμαστε "απέναντι" αλλά στην ίδια "πλευρά" και αναζητούμε απαντήσεις για την υπόθεση. Και γι΄αυτό διεξάγεται και η εισαγγελική έρευνα πέραν της διοικητικής. Γίνεται έρευνα για το εάν εκείνοι οι άνθρωποι που ήταν στην υπηρεσία εκείνο το βράδυ εξάντλησαν ό,τι ήταν δυνατό από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. για να προστατεύσουν την κοπέλα. Αυτό θα κληθούν να απαντήσουν και στον εισαγγελέα αλλά και στην ΕΛ.ΑΣ.».

Σχετικά με το οτι θα γίνει με τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση είπε: «Υπάρχουν κανόνες πειθαρχικού δικαίου για την παραμονή ή όχι του προσωπικού. Και για τον σκοπό, προβλέπεται από το πειθαρχικό δίκαιο και ποινικά, εφόσον υπάρχουν εκκρεμότητες, να υπηρετεί – μέχρι να ακολουθήσει το επόμενο διοικητικό μέτρο. Το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας προβλέπεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και έχει ζητηθεί από την ηγεσία του σώματος αυτή η έρευνα να ολοκληρωθεί άμεσα».

«Υπάρχει μάρτυρας που έχει βοηθήσει αρκετά στη διαδικασία. Το κορίτσι δεν είχε καταλάβει ότι παρακολουθείται και θεωρούσε ότι ο δράστης βρίσκεται έξω από το σπίτι της. Δεν είχαν αντιληφθεί ούτε η κοπέλα ούτε το οικείο πρόσωπό της ότι παρακολουθούνταν από τον δράστη. Η κοπέλα ζήτησε να μεταφερθεί με περιπολικό στο σπίτι της. Το αν θα έπρεπε να "σπάσει" το τυπικό και να πάει η κοπέλα σπίτι της είναι μία άλλη συζήτηση. Αν τον έβλεπαν στο σπίτι της ο άνθρωπος αυτός θα είχε προσαχθεί», σημείωσε.

Τέλος, τόνισε: «Αυτή η έρευνα θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Για να βρίσκεται ο σκοπός σε αυτή την θέση, σημαίνει ότι και προβλέπεται από το ποινικό δίκαιο και από το πειθαρχικό δίκαιο. Αν δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Σώμα, θα είχε απομακρυνθεί. Το αν εκτελούσε σωστά τα καθηκοντά του, ελέγχεται και από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ότι δεν υπήρχε περιπολικό στην περιοχή. Το συγκεκριμένο περιπολικό ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Οι Άγιοι Ανάργυροι και η δυτική Αττική είναι μία περιοχή που αστυνομεύεται από πολλές υπηρεσίες, όχι μόνο από την Άμεση Δράση. Υπήρχαν περιπολίες στην περιοχή. Εδώ δεν είναι το θέμα μας ότι δεν υπήρχε περιπολικό να μεταφέρει την κοπέλα, αλλά ότι δεν ενημερώθηκε περιπολικό να προσέλθει για να γίνει η μεταφορά. Ελέγχεται το γιατί ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από την κοπέλα και όχι από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας», υπογράμμισε η κ. Δημογλίδου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ