Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Νέος γύρος επεισοδίων στο Σύνταγμα, μολότοφ στον Άγνωστο Στρατιώτη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Νέος γύρος επεισοδίων στο Σύνταγμα, μολότοφ στον Άγνωστο Στρατιώτη

Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην αρχή στην οδό Σταδίου και εν συνεχεία επεκτάθηκαν στο Σύνταγμα.

H ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:30 στην οδό Σταδίου, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών. Νωρίτερα η Αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές ατόμων στο πλαίσιο προέλεγχων που έγιναν πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στο ξενοδοχείο «Εσπέρια» και η Αστυνομία απάντησε με τη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στο Σύνταγμα, όπου άγνωστοι πέταξαν μολότοφ μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ υπήρξαν και συμπλοκές των διαδηλωτών με τα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρεις τραυματίες, οι οποίοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας

Στο πλαίσιο αυτό, με σκοπό τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) έχει δημιουργηθεί ειδικό μπάνερ με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διαθέσιμο στο https://www.astynomia.gr/ektaktes-kykloforiakes-rythmiseis/sygkentroseis-kinitopoiiseis/).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ