Κυβερνητική σύσκεψη την Τρίτη στο Μαξίμου για τη λήψη μέτρων ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου

Κυβερνητική σύσκεψη την Τρίτη στο Μαξίμου για τη λήψη μέτρων ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου


Tο πρωί της Τρίτης (11/7) έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να ληφθούν μέτρα ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, την ώρα που φαίνεται ότι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν ανέβει, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αντιδράσει, προχωρώντας σε «άμεσες παρεμβάσεις».

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, θα λάβουν μέρος, εκτός από τους τρεις στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, καθώς και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς που σχετίζονται με το αντικείμενο.

Την Τετάρτη, δε, αναμένεται να κληθούν στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αναζητηθούν λύσεις κατά της αισχροκέρδειας με τα εισιτήρια.

Μαρινάκης για ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Παρακολουθούμε το ζήτημα, έρχονται άμεσες παρεμβάσεις

Την παρέμβαση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα ζήτημα στην τύχη του. Με άμεσες παρεμβάσεις όπως στο θέμα της ενέργειας. Το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σκέρτσος: Είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδικαιολόγητη αύξηση τιμών

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον Real FM, προανήγγειλε σύσκεψη με αντικείμενο τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η οποία, όπως είπε, θα γίνει με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας και των εκπροσώπων της ναυτιλίας, και θα έχει στόχο «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια».

Όπως τόνισε ο ίδιος: «Προφανώς, εκεί βλέπουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που καταγράφονται κάποιες σημαντικές αυξήσεις. Εδώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει. Πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά, γιατί υπάρχουν αυξήσεις», ενώ πρόσθεσε πως: «εμείς είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδικαιολόγητη αύξηση τιμών» και «όταν παρατηρούνται υπερβάσεις, θα υπάρχουν και πρόστιμα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ