Νέος συναγερμός στη Γαλλία: Aπειλές για βόμβα σε 14 αεροδρόμια -Εκκενώθηκαν ξανά οι Βερσαλλίες

Νέος συναγερμός στη Γαλλία: Aπειλές για βόμβα σε 14 αεροδρόμια -Εκκενώθηκαν ξανά οι Βερσαλλίες

Νέες απειλές για βόμβα σε 14 αεροδρόμια της Γαλλίας αναφέρθηκαν και σήμερα, ενώ οι Βερσαλλίες εκκενώνονται ξανά μετά από σχετική προειδοποίηση.

Δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια έγιναν στόχος απειλών για βόμβα το πρωί της Παρασκευής και τρία εκκενώθηκαν, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές, προκαλώντας για τρίτη συνεχή ημέρα αναστάτωση στις γαλλικές αερομεταφορές την παραμονή των εορτών των Αγίων Πάντων, μεταδίδει η Figaro.

Απειλές για βόμβα σε 14 αεροδρόμια στη Γαλλία

Σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου, επηρεάζονται 14 περιφερειακοί κόμβοι, δύο εκ των οποίων, το Μπορντό και το Μπεζιέ, έχουν εκκενωθεί. Εκτός από αυτά τα δύο αεροδρόμια, απειλητικά μηνύματα έχουν λάβει η Λιλ, η Μποβέ, η Ταρμπ, η Νάντη, η Βρέστη, η Τουλούζη, η Καρκασόν, η Λιόν-Μπρον, η Πω, η Νίκαια, το Μπιαρίτζ και η Ρεν. Το τελευταίο αεροδρόμιο εκκενώθηκε επίσης «για προληπτικούς λόγους», σύμφωνα με τη νομαρχία Ille-et-Vilaine, ώστε «να απομακρυνθεί κάθε αμφιβολία, οι δυνάμεις της τάξης και μια ομάδα χειρισμού σκύλων βρίσκονται στο σημείο».

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Λιλ επιβεβαίωσε στο AFP ότι έλαβε απειλητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Ξεκαθαρίσαμε όλες τις αμφιβολίες με την αστυνομία» και «δεν υπήρξε καμία εκκένωση», τόνισε η ίδια.

Το αεροδρόμιο Μποβέ, από την άλλη πλευρά, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση. «Λειτουργούμε κανονικά, δεν υπήρξε καμία εκκένωση», δήλωσε ένας αξιωματούχος στο AFP.

Το αεροδρόμιο της Νάντης επιβεβαίωσε ότι, όπως και άλλα αεροδρόμια την Τετάρτη και την Πέμπτη, είχε λάβει «απειλή για βόμβα» το πρωί της Παρασκευής. Μια επιθεώρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά το αεροδρόμιο δεν έχει εκκενωθεί.

Εκκενώθηκαν για πέμπτη φορά οι Βερσαλλίες

Για πέμπτη φορά μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα το ανάκτορο των Βερσαλλιών και ολόκληρος ο χώρος του εκκενώθηκαν, μετά από νέα απειλή για βόμβα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, όπως έμαθε το BFM TV από επιβεβαιωμένες πηγές.

Οι συναγερμοί αυτοί πολλαπλασιάζονται στη Γαλλία εδώ και αρκετές ημέρες, ιδίως μετά την τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον δάσκαλο Ντομινίκ Μπερνάρ στο Αράς, στη βόρεια Γαλλία.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε την Τετάρτη ότι θα υποβάλλεται μήνυση για κάθε απειλή, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Eric Dupond-Moretti να καταγγέλλει «τους μικρούς κλόουν που παίζουν με αυτές τις απειλές, οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση είναι ψευδείς». Η ποινική ποινή μπορεί να είναι φυλάκιση έως δύο ετών και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ