ΗΠΑ -Σούπερ Τρίτη: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Τζέισον Πάλμερ που νίκησε τον Μπάιντεν στη Σαμόα

ΗΠΑ -Σούπερ Τρίτη: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Τζέισον Πάλμερ που νίκησε τον Μπάιντεν στη Σαμόα

Αν και ο Τζο Μπάιντεν «σκούπισε» όλες τις πολιτείες όπου διεξάγονταν ψηφοφορίες για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές χθες «Σούπερ Τρίτη», μια… φτωχή και μόνη περιοχή του αντιστάθηκε: η αμερικανική Σαμόα, αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, επέλεξε αντί γι’ αυτόν τον εντελώς άσημο διεκδικητή του χρίσματος Τζέισον Πάλμερ.

Μεγάλη νίκη στην Σούπερ Τρίτη

Κατά στατιστικές προβολές και προβλέψεις αμερικανικών ΜΜΕ, ο επιχειρηματίας, με 51 ψήφους, έναντι 40 του προέδρου Μπάιντεν, κέρδισε τους έξι αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος που διακυβεύονταν.

«Επιτέλους, κάτι ιδιαίτερο κι απροσδόκητο αυτή την αδιάφορη Σούπερ Τρίτη», σχολίασε μέσω X (του πρώην Twitter) ο πολιτολόγος του πανεπιστημίου της Βιρτζίνιας Λάρι Σαμπάτο. «Υ.Γ.: Δεν έχω ιδέα ποιος είναι αυτός», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Τζέισον Πάλμερ.

Εξαιτίας του καθεστώτος της, δηλαδή του ότι είναι περιοχή και όχι πολιτεία, οι περίπου 40.000 κάτοικοι στην αμερικανική Σαμόα δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές.

Η εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στη Σαμόα θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή. Μετά την Ουάσιγκτον και το Βερμόντ, αυτή ενδέχεται να είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που θα παρουσιαστεί στη Νίκι Χέιλι για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ποιος είναι ο Πάλμερ που κέρδισε τον Μπάιντεν

«Έχω την τιμή να ανακοινώσω τη νίκη μου στις προκριματικές εκλογές στην αμερικανική Σαμόα. Ευχαριστούμε την απίστευτη κοινότητα για την υποστήριξή σας. Αυτή η νίκη είναι απόδειξη της δύναμης των φωνών μας. Μαζί, μπορούμε να ξαναχτίσουμε το Αμερικανικό Όνειρο και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους», ανέφερε ο Πάλμερ σε ανάρτησή του στο Χ λίγο μετά τη νίκη του επί του Τζο Μπάιντεν.

Σημειώνεται πως ο Πάλμερ δεν επισκέφθηκε νησί, ωστόσο εμφανίστηκε μέσω βιντεοκλήσεων σε διάφορες εκδηλώσεις.

Ο Πάλμερ, ο οποίος δεν έχει αναλάβει ποτέ πολιτικό αξίωμα, αποφάσισε να ξεκινήσει τη διεκδίκηση του χρίσματος για τον Λευκό Οίκο τον περασμένο Νοέμβριο. Επαγγελματικά, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, είναι συνέταιρος στην New Markets Venture Partners, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε στο Ίδρυμα Bill και Melinda Gates, στη Microsoft και στην Kaplan.

«Το American Dream χρειάζεται μια σοβαρή αναβάθμιση. Μπαίνω στην προεδρική κούρσα του 2024 για να δώσω τη δάδα σε μια νέα γενιά Αμερικανών. Μαζί, μπορούμε να ξαναχτίσουμε το Αμερικανικό Όνειρο», έγραφε σε ανάρτησή του όταν αποφάσισε να διεκδικήσει το χρίσμα.

Να εμποδίσουμε τον Τραμπ να επιστρέψει για 2η θητεία

«Πρόκειται για τις πιο σημαντικές εκλογές του 21ου αιώνα και είναι εξαιρετικά σημαντικό να εμποδίσουμε τον Τραμπ να επιστρέψει στο αξίωμα για δεύτερη θητεία», ανέφερε ο Πάλμερ για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον επικρατέστερο υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και πιθανό αντίπαλο του Μπάιντεν τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι, συμμετείχε στο «Φόρουμ λιγότερο γνωστών υποψηφίων» του Ινστιτούτου Πολιτικής του Νιου Χαμσάιρ, εμφανιζόμενος ως ένας από τους 18 υποψήφιους των Δημοκρατικών για την προεδρία που δεν έχουν εθνική αναγνωρισιμότητα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ