Μακελειό στη Μόσχα: «Τρομοκρατικό» το χτύπημα λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ -Τουλάχιστον 40 οι νεκροί και 100 τραυματίες

Μακελειό στη Μόσχα: «Τρομοκρατικό» το χτύπημα λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ -Τουλάχιστον 40 οι νεκροί και 100 τραυματίες

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ένοπλοι ήταν τουλάχιστον πέντε, με το κτίριο του συναυλιακού χώρου Crocus City Hall στην περιοχή Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα, να εξακολουθεί να φλέγεται. 

Σαράντα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο μακελειό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν στο ίδιο περιστατικό, σύμφωνα με το TASS και το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Baza.

Ορισμένες ιστοσελίδες, τονίζουν πως οι νεκροί πιθανότατα ανέρχονται σε πάνω από 120 νεκρούς, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς το «τερατώδες έγκλημα».

Αυτόπτης μάρτυρας: «Γενειοφόροι» οι τρομοκράτες

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο κανάλι Mash Telegram ότι υπήρχαν «τουλάχιστον πέντε γενειοφόροι ενόπλοι».

«Φέρονταν σαν εκπαιδευμένοι μαχητές. Τη στιγμή που μπήκαν στο κτίριο, οι φρουροί και οι άνθρωποι που στέκονταν στην πόρτα σκοτώθηκαν. Μετά απέκλεισαν την κεντρική είσοδο. Οι τρομοκράτες ήταν οπλισμένοι με τυφέκια AKM. Τουλάχιστον δύο από τους δράστες κουβαλούσαν σακίδια, πιθανώς με βόμβες μολότοφ».

Συνέλαβαν έναν ύποπτο, έκτακτα μέτρα σε σταθμούς και αεροδρόμια

Στο σημείο βρίσκονται 70 ασθενοφόρα, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ενώ ακόμη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου. Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ρωσικά πρακτορεία, οι ρωσικές υπηρεσίες διάσωσης απομάκρυναν περίπου 100 άτομα από το υπόγειο του Crocus City Hall, ενώ υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι άνθρωποι στην οροφή του κτιρίου. Μάλιστα, μέρος της οροφής από την πυρκαγιά άρχισε να πέφτει, προκαλώντας τρόμο.

«Οι δράστες πιθανώς άνοιξαν πυρ στην είσοδο του κτιρίου κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας, χρησιμοποιώντας αυτόματα όπλα, και στη συνέχεια ξεκίνησε μια φωτιά στο κτίριο», ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τους ενόπλους και δεν έχει γίνει γνωστή κάποια πληροφορία για το αν είναι ακόμη στο κτίριο και αν είναι ζωντανοί.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικές δυνάμεις δείχνουν την σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να είναι ένας εκ των τρομοκρατών, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί προς το παρόν κάτι επίσημα.

Λόγω της επίθεσης, οι ρωσικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε πως όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οδηγίες από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα: Αποφύγετε συνωστισμό για 48 ώρες

Η Αμερικανική πρεσβεία στη Ρωσία τονίζει στους υπηκόους της να αποφύγει το σημείο, χαρακτηρίζοντας κι αυτή ως «τρομοκρατική» την επίθεση.

εμβασυ.jpeg

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ