Τουρκία: Το 2023 η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού

Τουρκία: Το 2023 η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού

Ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο Ακουγιού της Τουρκίας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο 2023, ενώ η κατασκευή των άλλων τριών μονάδων πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2025, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίζ Ντονμέζ.


Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο Ντονμεζ επιβεβαίωσε την είδηση για την άδεια έναρξης της κατασκευής των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα.


Όπως είπε η Τουρκία χορήγησε τη βασική άδεια για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα στον εν λόγω πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, ενώ επεσήμανε ότι η κατασκευή του έργου προχωρά σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.


Ο σταθμός θα περιλαμβάνει τέσσερις μονάδες, ισχύος 1200 MW η καθεμία, ενώ η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας υπεγράφη τον Μάιο του 2010.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ