Στέφανος Κασσελάκης: Ανοιχτό το σενάριο να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές

Στέφανος Κασσελάκης: Ανοιχτό το σενάριο να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές

Συνεχίζεται η φιλολογία γύρω από την ενδεχόμενη είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή. Πέρα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο φαίνεται να δέχτηκε εισήγηση να κατέβει ως υποψήφιος και στις ευρωεκλογές, διεκδικώντας μια θέση ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Mega Χριστίνα Κοραή το επίμαχο σε αυτό το σενάριο είναι πως, όπως του λένε συνεργάτες του, αν πάρει το βάπτισμα του πυρός σε εθνικές κάλπες που είναι οι ευρωεκλογές και εκλεγεί, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα θα είναι πιο δύσκολο να τον αμφισβητήσουν γιατί ήδη θα είναι εκλεγμένος.

Καμία διαπιστωμένη παράβαση για τις μετοχές του Κασσελάκη - Στον προβλεπόμενο χρόνο η δήλωση πόθεν έσχες

Την ίδια ώρα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στο γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές νομικές ερμηνείες γύρω από το νόμο περί πόθεν έσχες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια διαπιστωμένη παράβαση από τη δικαιοσύνη συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Σε σχέση με το πόθεν έσχες και το πότε θα κατατεθεί απαντούν ότι αυτό θα γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο σύμφωνα με τις διατάξεις που εμπίπτουν σε κάποιον που δεν έχει θέση ευθύνης σε κυβερνητικό αξίωμα. Όπως αναφέρουν ο κ. Κασσελακης δεν είναι βουλευτής και εξελέγη πρόεδρος κόμματος.

Στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη θα κατατεθεί αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είχε συμμετοχή στην ενεργό πολιτική συμμετοχή νωρίτερα. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα «τρέξει» στον προβλεπόμενο χρόνο, με την κατάθεση της αρχικής αυτής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Σε σχέση με το δάνειο στη Left media πηγές της Κουμουνδούρου επιβεβαιώνουν ότι τα χρήματα επεστράφησαν στον κ. Κασσελακη χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο αποπληρωμής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ