Εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής: Θλιβερή παρουσία Τσίπρα στη Βουλή για τη ψήφο των αποδήμων

Εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής: Θλιβερή παρουσία Τσίπρα στη Βουλή για τη ψήφο των αποδήμων

ΛΥΠΗΡΟ το ακρόαμα και το θέαμα. Λυπηρό κυρίως για τον πολιτικό άνδρα. Για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια η Ελλάδα μπόρεσε να ανταποδώσει κάτι στους απανταχού της γης Έλληνες: Το δικαίωμα της ισότιμης ψήφου. Έστω «κουτσουρεμένο».

Γράφει ο ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

ΑΥΤΗΝ ακριβώς την στιγμή που η «μητέρα πατρίδα», μπόρεσε να ανταποδώσει με την «ιστορική πλειοψηφία» των 291 και με τον Α. Τσίπρα να έχει εξαναγκαστεί να «συναινέσει», ο «κομματάρχης του ΠΑΣΟΚ» επέλεξε να …θυμηθεί, ό,τι πιο διχαστικό του ερχόταν στο νου.

ΘΥΜΗΘΗΚΕ «τα πάντα όλα». Απλώς και μόνο για να «σκιάσει» την ιστορική στιγμή της συναίνεσης. Για να τονίσει την «διαφορετικότητα» του. Και να «αφαιρέσει» από τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος απέδειξε στην πράξη, ότι εννοεί και επιδιώκει την συναίνεση. Ήταν προφανές, ότι ο Α. Τσίπρας ένοιωθε πολύ άβολα στο κοστούμι της συναίνεσης. Ότι ψήφισε υπέρ, απλώς γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Ότι δεν ψήφισε με την καρδιά του. Δεν τον αγγίζει η έννοια της συναίνεσης. Εξαναγκάστηκε να συναινέσει. Γιατί κατάλαβε, ότι βάζει «απέναντι» του 400.000 Έλληνες του εξωτερικού, αλλά και τους πολύ περισσότερους του «εσωτερικού», οι οποίοι έχουν δικούς τους ανθρώπους «έξω» ή συναισθάνονται και εκτιμούν τα δικαιώματα της ελληνικής ομογένειας.

Η ΑΡΝΗΣΗ του Α. Τσίπρα-προσωπικά-να δοθεί δικαίωμα ισότιμης ψήφου στους έλληνες του εξωτερικού, ήταν απολύτως ξεκάθαρη εξ αρχής. Όμως η συναινετική, ευφυής και «διαλλακτική» στάση της κυβέρνησης, τον έκανε να υποχωρεί βήμα-βήμα. Μέχρι που έφτασε στα όρια της πλήρους πολιτικής απομόνωσης. Τότε, που με την πλάτη στον τοίχο, «πιάστηκε» από προσχήματα, για να αποφύγει τον πολιτικό όλεθρο. Η σημερινή στάση του αποτελεί απόδειξη, ότι δεν νοιάστηκε ούτε για μια στιγμή για τα δικαιώματα των ελλήνων του εξωτερικού. Φοβήθηκε το κόστος της εμμονής του. Και «συναίνεσε». Έτσι όπως μόνο ένας Α. Τσίπρας θα μπορούσε…

ΤΟ ΚΑΚΟ για τον ίδιο είναι, ότι κινδυνεύει να περιπέσει στην «αρμοδιότητα» της παροιμίας «και κερατάς και δαρμένος». Όλοι-εντός κι εκτός-έχουν καταλάβει, αν ο Α. Τσίπρας ήθελε ή όχι να δοθεί ισότιμη ψήφος στους έλληνες του εξωτερικού. Και η ιστορία θα γράψει, ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ψηφίστηκε με ρεκόρ ψήφων. Τα «μεσοβέζικα» της τελευταίας στιγμής, απλώς επιβεβαιώνουν το πραγματικό πολιτικό μέγεθος του ανδρός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ