Κινούμενη άμμος …

Κινούμενη άμμος …

Όσοι ασχολούνται με την πολιτική γνωρίζουν ότι οι αδυναμίες ενός προσώπου ή ενός κόμματος βγαίνουν στην επιφάνεια όταν το πρόσωπο ή το κόμμα απωλέσει την εξουσία. Αυτό ακριβώς ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες με το ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως με τα στελέχη του. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ είχαν την αίσθηση ότι οι πράξεις τους κατά τη διάρκεια της πενταετίας θα έμεναν στο απυρόβλητο και μετά την ήττα τους στις εκλογές του 2019.

Η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πίστευε ότι, συνεχίζοντας τα ψέματα και την λασπολογία, θα μπορούσε για πάντα να εκμεταλλεύεται μία μερίδα της ελληνικής κοινωνίας. Μία σοφή ελληνική παροιμία λέει: «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Η αλήθεια είναι ότι λόγω της δημοκρατίας στην οποία ζούμε οι συγκεκριμένοι «χάρηκαν» μεγαλύτερο διάστημα. Έφθασε όμως η ώρα που βγαίνουν στην επιφάνεια οι πολιτικές μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησαν προκειμένου να θίξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. 

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η υπόθεση της Novartis. Χθες έκλεισε και επίσημα ο κύκλος της λασπολογίας, αφήνοντας έκθετο το ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που μιλούσαν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους, αλλά και την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Στην απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ αναφέρεται ότι επήλθε εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη μητρική Novartis και τη θυγατρική της στην Ελλάδα για παράνομες χρηματοδοτήσεις γιατρών αλλά όχι πολιτικών προσώπων.

Εκτός όμως της Novartis προέκυψε και το θέμα των κρυφών συνομιλιών του πρώην υπουργού και στενού συνεργάτη και φίλου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά, με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία και το ηχογραφημένο ντοκουμέντο που αποκάλυψε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο Νίκος Παππάς, τότε υπουργός Επικρατείας και alter ego του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζεται να παραδέχεται πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες (outsourcing) του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, από τις οποίες «κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά». Μάλιστα, ο κ. Παππάς εμφανίζεται να λέει ότι «μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε», αλλά το «no go» είναι όταν «κάμπτουν την ατζέντα του μαγαζιού», εννοώντας του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑπροέβη σε μία αυστηρή δήλωση και επεσήμανε ότι «ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε». Και συνέχισε ότι «απέναντι σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη». Ο Νίκος Παππάς έσπευσε να δηλώσει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως θυμόμαστε από το πρόσφατο παρελθόν, όταν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναλάβει την ευθύνη για άλλα θέματα, η ανάληψη της ευθύνης δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Καμία παραίτηση ή απομάκρυνση δεν ανακοινώθηκε από τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή, ο οποίος προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τη νομιμότητα ή όχι της ηχογράφησης, διότι η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και μπορεί να εγερθούν θέματα νομιμότητάς της, μία κίνηση που από μόνη της εκθέτει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλα αυτά θα μπορούσαμε, βεβαίως, να προσθέσουμε τη σημαντική αύξηση της περιουσίας του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλη, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, ή τις συνομιλίες του ζεύγους Καμμένου που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τις τελευταίες ημέρες.

Το ερώτημα σε όλα αυτά είναι ένα: Ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε ή όχι όλα αυτά που λάμβαναν χώρα πίσω από την πλάτη του; Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είτε γνώριζε είτε όχι, το πολιτικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ