Ο μοιραίος παίκτης

Ο μοιραίος παίκτης

Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, τον Φώτη Κουβέλη εννοώ. Θα έλεγα μάλιστα ότι μου είναι αρκετά συμπαθής. Θυμάμαι πριν από χρόνια του είχα κάνει μια συνέντευξη στο γραφείο του, τότε ήταν κορυφαίο στέλεχος του Συνασπισμού στο πλευρό του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου, για ένα περιοδικό αθλητικού περιεχομένου που εξέδιδε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ. Άνετος, ευγενής και θα έλεγα ιδιαίτερα προσηνής. Να σκεφθείτε δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί να κοντρολάρει τη μπάλα επιδεικνύοντας άψογη τεχνική κατάρτιση. Έκτοτε δεν τον συνάντησα, μέχρι που βρέθηκε στην ίδια ομάδα με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Πως έφυγε, γιατί έφυγε, γιατί αρνήθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού Σαμαρά να είναι υποψήφιος για την Προεδρία. Όπως είναι γνωστή και η στάση που κράτησε μέχρι να βρεθεί στην ίδια ομάδα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. Αυτά συμβαίνουν στα ομαδικά αθλήματα, αφού πάντα οι ομάδες θα χρειάζονται έμπειρους παίκτες.

Το ζήτημα που ανακύπτει στην περίπτωση του Φώτη Κουβέλη είναι κάποιες πληροφορίες, που κυκλοφορούσαν αυτά τα χρόνια αλλά εντάθηκαν μετά από την μετεγγραφή του στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που τον θέλουν να ήταν σε συνεννόηση με τους αντιπάλους τότε και συμμάχους του σήμερα προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Η αλήθεια είναι ότι σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Φώτης Κουβέλης είχε παραδεχθεί ότι στις εκλογές είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, στο δημοψήφισμα είχε ψηφίσει «Όχι» και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου πάλι ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που απέμενε ήταν πότε θα αποφάσιζε ο Αλέξης Τσίπρας να τον καλέσει να παίξει μπάλα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με την πρώτη ευκαιρία.

Και αυτή η ευκαιρία ήρθε αναπάντεχα υπό μορφή επιδόματος ενοικίου. Είχε έρθει η ώρα του παλαίμαχου πολιτικού της Αριστεράς να δώσει τα φώτα του ως έμπειρος παίκτης του «παλιού» πολιτικού συστήματος στην κυβέρνηση της νέας τάξης πράγματων. Άλλωστε οι επιλογές του πρωθυπουργού δεν ήταν πολλές σε σχέση με τον πάγκο της ομάδας του. Το θέμα είναι γιατί τον έβαλε δίπλα στον Πάνο Καμμένο. Δεν θέλω να πιστέψω ότι πρόκειται για καψώνι σε αυτόν που έλεγε ότι: «Συμμαχία της Αριστεράς με στήριξη του Κου Καμμένου δεν την νοούμαι και δεν την συζητάμε». Ούτε βέβαια ότι δικαιώνεται ο υπουργός Άμυνας που είχε πει ότι ο κος Κουβέλης «είναι ο άρχοντας των μαξιλαριών».

Έχω την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός το διασκεδάζει λίγο πριν ο διατητής σφυρίξει τη λήξη του αγώνα, βάζοντας τον Φώτη Κουβέλη να παίξει τον ίδιο ρόλο που είχε παίξει με τον Αντώνη Σαμαρά. Το ρόλο του μοιραίου παίκτη σ’ έναν αγώνα που με την τροπή που έχει πάρει προκαλεί τα γέλια της εξέδρας.

Πηγή: FoxPolitics

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ