Οι χαρές δεν είναι περίσσιες

Οι χαρές δεν είναι περίσσιες

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές, του ευχήθηκε να χαρεί αυτές τις ημέρες δίχως ενοχές γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες.

Η ευχή του αυτή μόνο προφητική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διότι απλά ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά τον εσωτερικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τις εσωκομματικές διεργασίες. «Άρχισαν τα όργανα» λοιπόν στην Κουμουνδούρου με κείμενο παρέμβαση από την «Oμπρέλα» λίγο πριν την συνεδρίαση της Πολίτικης Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία Κασσελάκη, μια και βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες παρεμβαίνοντας δια Tik Tok.

Οι υπογράφοντες το κείμενο δεν είναι άλλοι από αυτούς που πρωτοστατούν στην λεγόμενη «Oμπρέλα» όπου οι περισσότεροι εξ αυτών βρέθηκαν εκτός κοινοβουλίου στις τελευταίες εκλογές και έμειναν με την «ομπρέλα».

Στην παρέμβασή τους κατηγορούν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  ότι ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις απείλησε δημόσια τα μέλη τους ότι στην περίπτωση που δεν πειθαρχήσουν δεν θα έχουν θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος και ότι η παραπάνω μεθόδευση οδηγεί σε συνεχιζόμενη στρατηγική ήττα.

Το δεδομένο που μάλλον δεν έχουν καταλάβει τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών η πορεία του κόμματός τους είναι προδιαγεγραμμένη. Ο λόγος είναι ότι το πραγματικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνάει το 4% και αυτό είναι το ποσοστό της «Oμπρέλας». Ο Αλέξης Τσίπρας επέτυχε την άνοδο των ποσοστών και εν συνεχεία την ανάληψη της εξουσίας με εικονικά σενάρια πολιτικής διακυβέρνησης που ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει. Βρέθηκε όμως σε μία χρονική στιγμή που οποιοδήποτε κόμμα είχε να πει κάτι διαφορετικό θα πήγαινε μπροστά. Μην λησμονούμε την άνοδο της Χρυσής Αυγής με υψηλά ποσοστά στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η εποχή αυτή πέρασε και η κανονικότητα επανήλθε τόσο στην κοινωνία όσο και στη σκέψη των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε μεγάλη ήττα στις εκλογές και η πτώση του θα συνεχισθεί, διότι όπως φαίνεται από τα πρώτα βήματα του νέου προέδρου του, ούτε στο εσωτερικό θα μπορέσει να επιβληθεί αλλά ούτε στο νέο κοινό που βρίσκεται μπροστά του. Αναμφισβήτητα στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν έναν μεγάλο κίνδυνο στο πρόσωπό του αλλά η κοινωνία μάλλον έμαθε από τα πολιτικά πειράματα και δεν αρκεί μία όμορφη ανάρτηση στο TikTok εάν δεν συνοδεύεται από μία σοβαρή πολιτική άποψη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ