Φάκελος Schumacher: Πόση είναι η περιουσία του Michael;

Φάκελος Schumacher: Πόση είναι η περιουσία του Michael;

O Michael Schumacher αποτελεί μία από τις κορυφαίες φιγούρες όλων των εποχών για τον μηχανοκίνητο αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα. Γνώρισε αδιανόητες μέχρι την εποχή του επιτυχίες στην πίστα, εισήγαγε στη Formula 1 το προφίλ του υπέρ-αθλητή και όσο κανένας έως τότε, εκμεταλλευόταν το επιβλητικό του status quo σε προσωπικές χορηγίες.

Όλα αυτά, δημιούργησαν μία αστρονομική περιουσία, η οποία ακόμα και σήμερα, επτά χρόνια μετά τον τραυματισμό του που σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τον έχει καθηλώσει (ουδείς πέραν της οικογένειας και του στενού κύκλου γνωρίζει αν η δυνατότητα επικοινωνίας αφορά ομιλία, αν μπορεί να περπατήσει κτλ) παραμένει σε εντυπωσιακά ύψη.

Δεν «ξεπουλάει», δεν χρειάζεται επειγόντως χρήματα λόγω της κατάστασής του. Αυτό που αγνοούν τα click bait sites είναι πως ακόμα σήμερα, ο Schumacher εισπράττει ένα τεράστιο ποσό από χορηγούς που δεν τον έχουν εγκαταλείψει (Deutsche Vermögensberatung, Mercedes-Benz κ.α), από δικαιώματα, από merchandise, από το εντυπωσιακό μουσείο που δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια στην Κολωνία της Γερμανίας και περιλαμβάνει τα αγωνιστικά του αυτοκίνητα και όχι μόνο. Ποσό που σε ετήσια βάση, είναι οκταψήφιο.

Κατά καιρούς βλέπετε τίτλους «Πουλάει τη Ferrari του Schumi η γυναίκα του»... δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ενίοτε υπάρχουν πλειστηριασμοί μονοθεσίων και άλλων ειδών, που ανήκουν σε τρίτους και μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί από τον 52χρονο.

Δεν τα (ξε)πουλάει όμως αυτός. Τι έχει πουλήσει η οικογένεια Schumacher; Το ιδιωτικό του jet και ένα από τα πολλά σπίτια του, αυτό που βρισκόταν στη Νορβηγία και ήταν ένας από τους προορισμούς διακοπών της οικογένειας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το περιοδικό Bunte, επειδή είναι πράγματα που δεν θα αξιοποιηθούν ξανά, λόγω της σκληρής πραγματικότητας της κατάστασης της υγείας του θρύλου. Όποια κι αν είναι αυτή.

Ποια είναι όμως η περιουσία του Schumacher σήμερα; Σύμφωνα με το Forbes, υπολογίζεται γύρω στα 605 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, αυτό τον καθιστά ως τον πέμπτο πλουσιότερο αθλητή στον κόσμο για το 2021! Πίσω από τον Michael Jordan, τον Ρουμάνο επιχειρηματία και άλλοτε τενίστα Ion Tiriac, τον Tiger Woods και τον Magic Johnson. Πολύ μπροστά από ενεργούς αστέρες όπως ο Chistiano Ronaldo (#10 στη λίστα).

Ένα άλλο ξεχωριστό στοιχείο είναι πως παραμένει στην ίδια θέση που είχε στην αντίστοιχη λίστα του 2020, με κατά τι αυξημένη περιουσία, πράγμα που σημαίνει πως η σύζυγός του, Corinna, πραγματοποιεί εξαιρετική διαχείριση των οικογενειακών επιχειρήσεων όπως το περίφημο CS Ranch. Η υψηλότερη θέση που είχε στη λίστα του Forbes, ήταν η δεύτερη.

Ο Schumacher που κατά την επιστροφή του στην ενεργό δράση εισέπραττε ετησίως ένα ποσό γύρο στα 50 εκατομμύρια δολάρια (μισθό στη Mercerdes σε συνδυασμό με τις προσωπικές χορηγίες), έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που συμπλήρωσε συνολικά εισοδήματα καριέρας που ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια! Σκεφτείτε πως ήταν στην πρώτη γραμμή επί δύο δεκαετίες και πως πέρα από τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια με τις Benetton, Ferrari και Mercedes, είχε σταθερές, μεγάλες προσωπικές χορηγίες με εταιρείες όπως οι Deutsche Vermögensberatung, Shell, Marlboro, Vodafone κ.α.

Όμως, πρέπει να σταθούμε και στο φιλανθρωπικό έργο του Schumacher. Είναι ευρέως γνωστό πως είχε δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση των πληγέντων του εφιαλτικού τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό. Κάποιες άλλες δράσεις του αφορούσαν το «Palace For The Poor» που παρείχε τροφή, ιατρική φροντίδα και εκπαίδευση σε παιδιά στο Περού αλλά και την UNESCO της οποίας ήταν πρεσβευτής. Συνολικά, εκτιμάται πως ο Γερμανός έχει δωρίσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια.

Παρ’ όλα αυτά, παραμένει ο πλουσιότερος οδηγός στην ιστορία της Formula 1!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS