Άμεση λύση για τα xειρουργεία του «Αγία Σοφία» - Ο Θάνος Πλεύρης αναζητεί ιδιώτες γιατρούς

Άμεση λύση για τα xειρουργεία του «Αγία Σοφία» - Ο Θάνος Πλεύρης αναζητεί ιδιώτες γιατρούς

Μετά το άνοιγμα μίας ακόμα χειρουργικής αίθουσας, την ένταξη άλλων τριών αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας «Αγία Σοφία» και ενώ η λίστα αναμονής για χειρουργείο έχει ήδη μειωθεί κατά 600 μικρούς ασθενείς, με το σύνολό τους πλέον να φτάνει τους 2.400.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εμφανίζεται έτοιμος να θέσει σε πλήρη εφαρμογή το τρίτο στάδιο των σχετικών παρεμβάσεων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί οριστικά η εν λόγω λίστα αναμονής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», ο Θάνος Πλεύρης αναμένεται να ενεργοποιήσει άμεσα μια άλλη λίστα. Θα είναι υποσύνολο της λίστας αναμονής, η οποία θα περιλαμβάνει μικρούς ασθενείς, οι οποίοι θα χειρουργηθούν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος σε άλλα δημόσια νοσοκομεία αλλά και σε ιδιωτικές κλινικές και, μάλιστα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων ή/και κηδεμόνων τους.

Την ίδια στιγμή, ο Θάνος Πλεύρης αναζητεί ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν άμεσα, με μη πλήρη και μη αποκλειστική απασχόληση, τις υπηρεσίες τους στο «Αγία Σοφία», προκειμένου να ενισχυθούν οι χειρουργικές ομάδες για να «τρέξουν» με πιο ταχείς ρυθμούς τη λίστα αναμονής των μικρών χειρουργικών ασθενών.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η εν λόγω λίστα αναμονής των μικρών ασθενών του «Αγία Σοφία» μετρούσε κατά τη χρονική περίοδο πριν από την πανδημία, δηλαδή το 2019, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 2.900 μικρούς ασθενείς. Το 2020 ο αριθμός κατέβηκε στα 2.210 παιδιά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες, σε συνέντευξή του, ο Θάνος Πλεύρης, «έχει γίνει δουλειά για την αποσυμφόρηση στις λίστες χειρουργείων», ενώ ο ίδιος εξήγησε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας στη χώρα μας, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ λειτουργούσαν με τη διενέργεια αισθητά μειωμένου αριθμού χειρουργικών επεμβάσεων, μειωμένου ακόμη και κατά 80%, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη συσσώρευση χειρουργικών περιστατικών σε αναμονή. Επίσης, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Αθήνα μπαίνει στον υγειονομικό χάρτη, γιατί στην Αθήνα υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα. Μέσα σε έναν δρόμο μπορείτε να δείτε 10-15 νοσοκομεία παλιά κτίρια. Εκεί πέρα, λοιπόν, ο υγειονομικός χάρτης που δουλεύουμε ήταν στόχος μας αυτής της τετραετίας, αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Τον έχουμε έτοιμο, αυτή τη στιγμή, τον υγειονομικό χάρτη, θα τον παρουσιάσουμε, ώστε πλέον οι υγειονομικές δομές να εξυπηρετούν τους πολίτες και να έχουμε σύγχρονες δομές με μηχανήματα, με προσωπικό, που είναι η μεγάλη δυσκολία, με πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ