Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη: Κάηκαν σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα – Εκκενώθηκαν 8 οικισμοί

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη: Κάηκαν σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα – Εκκενώθηκαν 8 οικισμοί


Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ των οικισμών της Αγνάντιας και της Άνθειας με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλη μάχη για να την περιορίσουν υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δεν αναμένεται να εξασθενήσουν μέχρι αύριο.

Η φωτιά πέρασε το μεσημέρι την Εγνατία Οδό, όπου είχε διακοπεί από νωρίς η κυκλοφορία και κατευθύνεται νοτιοδυτικά, καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα σε Αετοχώρι και Πεύκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά στο Αετοχώρι και στο χωριό Πεύκα έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια όπου έχουν προκληθεί υλικές ζημιές τόσο σε οικίες όσο και σε αυτοκίνητα. Παράλληλα, κοντά σε σπίτια έχει φτάσει η φωτιά και στο χωριό Αγνάντια.

Με διαδοχικά μηνύματα από το 112 έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής οκτώ οικισμοί, ενώ εστάλησαν ενισχύσεις και από την Αθήνα και ταυτόχρονα αυξάνονται τα εναέρια μέσα, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς, που καίει δάσος με πορεία προς αγροτικές εκτάσεις.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Στα μέτωπα της φωτιάς δίνουν μάχη συνολικά 135 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με 9 πεζοπόρα τμήματα και 31 οχήματα ενώ περιοδικά επιχειρούν 14 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, Εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, καταβάλλεται προσπάθεια να σταματήσει η φωτιά στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, όπου πέρασε νωρίτερα, καθώς δεν προβλέπεται μείωση των ανέμων.

Εκκένωση οικισμών

Το πρώτο μήνυμα του 112 εστάλη στις 12.40 το μεσημέρι και ανέφερε «Δασική πυρκαγιά στις περιοχές Μελία, Νίψα, Πεύκα, Λουτρός Αλεξανδρούπολη. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών». Το δεύτερο μήνυμα που εστάλη λίγο αργότερα ανέφερε: «Αν βρίσκεται στις περιοχές, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα, απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας, ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ακολούθησε και τρίτο μήνυμα με το οποίο καλούνταν οι κάτοικοι των οικισμών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστινό και Δωρικό να απομακρυνθούν επίσης προς την Αλεξανδρούπολη.

Τέλος, λίγο πριν τις 18:00, με τέταρτο μήνυμα του 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι του οικισμού Άνθεια να εκκενώσουν την περιοχή τους προς την Αλεξανδρούπολη.

Κλειστό τμήμα της Εγνατίας Οδού Κήπων-Αλεξανδρούπολης
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων - Αλεξανδρούπολης, λόγω της πυρκαγιάς που παραμένει σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου.

Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά το τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών - Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι η Αστυνομία είναι σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα, ενώ άμεσα, μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, διατέθηκαν 21 Αστυνομικοί, με 12 οχήματα, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ