Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη», λέει ιατροδικαστής

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη», λέει ιατροδικαστής

Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από εκείνη που έχουν εκφράσει ο επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ Νικόλαος Ράικος και ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται στη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης εξέφρασε στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου.

Η ιατροδικαστής προτάθηκε ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι το 9χρονο κορίτσι έφυγε από τη ζωή από υποθρεψία σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη. Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί), σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας», απάντησε σε σχετική ερώτηση της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η κύρια Δημακοπούλου στη συνέχεια αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν υπό την εποπτεία του καθηγητή Ράικου υποστηρίζοντας ότι «τα 6,5 mg/ml κεταμίνης θεωρείται εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων. Η τοξικολογική λέει ότι τα 6,5 mg/ml αναφέρονται σε αναφερόμενα περιστατικά θανάτου. Με ένα φάρμακο που τον ενοχοποιούμε γίνεται σύγκριση μεταξύ αγοριού, κοριτσιού, βρέφους και ενός 9χρονου, ενήλικου και ανήλικου. Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περαστικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη που να ενοχοποιείται κάποιος. Είναι ένα ασφαλές φάρμακο. Έγγραφο νοσοκομείου αναφέρει ότι η μέγιστη δόση για τη Τζωρτζίνα είναι δύο γραμμάρια».

Η ιατροδικαστής δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα σχετικά με την έκθεση του συναδέλφου της Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος στα συμπεράσματα ακολουθώντας τα αποτελέσματα Ράικου αναγράφει ως αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας τη δηλητηρίαση από κεταμίνη,

«Ο κ. Μπουζιάνης κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία», σχολίασε η μάρτυρας, με τον συνήγορο υπεράσπισης Αλέξη Κούγια να παρεμβαίνει.

  • Πρόεδρος: Αυτό όμως είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δικαστήριο.
  • Αλ. Κούγιας: Έλεος, ο ιατροδικαστής για αυτό το λόγο καλείται. Έχω κάνει 1000 ανθρωποκτονίες και ο ιατροδικαστής γράφει ανθρωποκτονία.
  • Πρόεδρός: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.
  • Μάρτυρας. Ο ιατροδικαστής πρέπει να γράψει τα πέντε είδη θανάτου, εννοείται ότι πρέπει να γράψει αιτία θανάτου, γράφει φαρμακευτική δηλητηρίαση σύμφωνα με το έγγραφο που του έδωσε ο κ. Ράικος, δεν κάνει καμία αξιολόγηση.
  • Αλέξης Κούγιας: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα, έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματα, επηρεάζετε τη κρίση του δικαστηρίου κα πρόεδρε. Έχω ένα ιερό καθήκον, δεν κοιμάμαι για αυτή την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. Είναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει ανθρωποκτονία. Επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κας κατηγορουμένης
  • Πρόεδρος: Άλλα μας λέγατε στις προηγούμενες συνεδριάσεις…

Η δίκη συνεχίζεται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ