Ερευνάται από εισαγγελείς η ανάσυρση από το αρχείο της μήνυσης Βγενόπουλου στη Βασιλική Θάνου

Ερευνάται από εισαγγελείς η ανάσυρση από το αρχείο της μήνυσης Βγενόπουλου στη Βασιλική Θάνου

Όπως γίνεται γνωστό, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο , εφόσον πληρούνται όλες οι δικονομικές προϋποθέσεις, να ανασυρθούν οι δικογραφίες από το αρχείο, γεγονός που θα σηματοδοτήσει νέο γύρο ερευνών.


Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ανάσυρσης της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος απεβίωσε το 2016 και στην οποία είχε καταγγείλει απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του από την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, από το αρχείο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά δημοσίευση του ηχητικού ντοκουμέντου, στο οποίο συνομιλεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος με την επιχειρηματία, φερόμενη έμπιστη φίλη της Βασιλικής Θάνου, από την ιστοσελίδα iefimerida.

Σύμφωνα με πληροφορίες , εξετάζεται, και επίσημα, πλέον βάσει των διατάξεων του κώδικα ποινικής δικονομίας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το ενδεχόμενο να ανασυρθούν από το αρχείο οι δύο δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για την υπόθεση και είχαν τεθεί στο αρχείο.

Η μία αφορούσε τυχόν ποινικές ευθύνες της κυρίας Θάνου και είχε εξεταστεί από αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου και η άλλη τυχόν ποινικές ευθύνες της επιχειρηματία η οποία είχε παρουσιαστεί ως έμπιστη φίλη της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου και είχε ερευνηθεί από εισαγγελέα πρωτοδικών.

Σε περίπτωση, ανάσυρσης των δικογραφιών από το αρχείο η υπόθεση θα ερευνηθεί εκ νέου από τις εισαγγελικές αρχές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ