Φωτιά στο Λαύριο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής - Ερευνάται η εμπλοκή του σε εμπρησμό
Φωτογραφία: lavriaki.gr

Φωτιά στο Λαύριο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής - Ερευνάται η εμπλοκή του σε εμπρησμό

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 12/03, στη θέση Φοινικόδασος, που ανήκει στον Δήμο Λαυρεωτικής, και οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια.

Οι Αρχές εντόπισαν τον αντιδήμαρχο, τον προσήγαγαν και πλέον τον παραδίδουν στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση.

Μέσα από μαρτυρίες και προανακριτικό υλικό, ο αξιωματούχος του δήμου φέρεται να έβαλε φωτιά εντός του αστικού ιστού, για την κατάσβεση της οποίας επιχείρησαν άμεσα 5 οχήματα της Πυροσβεστικής και 15 πυροσβέστες.

Στο οικόπεδο, όπου ξέσπασε η φωτιά, φυλάσσονταν υπολείμματα από χημικά που χρησιμοποιούνται για αγροτικές εργασίες.

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Δεν έβαλε τη φωτιά αξιωματούχος του δήμου

Από την πλευρά του, πάντως, ο δήμαρχος, έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε, εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και διέψευσε ότι ο αντιδήμαρχος έβαλε τη φωτιά.

«Έγινε ελεγχόμενη καύση ξύλων και με άδεια της Πυροσβεστικής σε παλιό γήπεδο και όταν ξέφυγε λόγω του Νοτιά, αντιμετωπίστηκε άμεσα», είπε ο Δημήτρης Λουκάς.

Μάλιστα, εξήγησε ότι «ούτε εμπρησμός είναι, ούτε αναζητείται κανένας , δεν γνωρίζω πώς προέκυψε η είδηση. Ήταν παρών αντιδήμαρχος, όταν ξέφυγε η φωτιά έγινε η πρώτη αντιμετώπιση και μετά ανέλαβε η Πυροσβεστική. Από το πρωί καίγαμε και η φωτιά ξέφυγε το μεσημέρι».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως είχε ταυτοποιηθεί το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από τη φωτιά που ξέσπασε χθες σε χορτολιβαδική έκταση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Μετά από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου και Ω/13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου. Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ