Φωτιά στον Έβρο: Ανεξέλεγκτη για 6η μέρα - Έχουν καεί πάνω από 600.000 στρέμματα

Φωτιά στον Έβρο: Ανεξέλεγκτη για 6η μέρα - Έχουν καεί πάνω από 600.000 στρέμματα

Μάχη σε πολλά μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Θράκη με το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης να έχει ενοποιηθεί με αυτά της Δαδιάς και της Ροδόπης.


Οπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, το πύρινο μέτωπο καίει σε Συκορράχη και Κασιτερά ενώ εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Ροδόπης και Μεστή Έβρου προς την Κομοτηνή.

Αναζωπύρωση υπήρξε στον Μίσχο του δήμου Ιάσμου ενώ τα μέτωπα που μαίνονται είναι πολλά, με την κατάσταση να είναι δύσκολη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο παραμένει μεγάλο και στο σημείο επιχειρούν, πέρα από τις επίγειες δυνάμεις, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Μήνυμα του 112 εστάλη χθες στους κατοίκους των περιοχών Χαμηλό, Βέλκιο Ροδόπης και Μεστή Έβρου προκειμένου να εκκενώσουν τις περιοχές τους και να κατευθυνθούν προς Κομοτηνή.

Μήνυμα να παραμείνουν σε ετοιμότητα έλαβαν και οι κάτοικοι στις περιοχές Σάππες και Αρσάκειο Ροδόπης.

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε και στη Γρατινή του δήμου Κομοτηνής. Στη Γρατινή και στα Κασσιτερά έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση.

Περισσότερα από 600.000 στρέμματα έχει κάψει η φωτιά

Έκταση μεγαλύτερη των 617.000 στρεμμάτων είχε κατακάψει μέχρι χθες το μεσημέρι (23/8) η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο (19/8) στην περιοχή Μελίας Έβρου, με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, που ανέλυσε η υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ), η οποία υλοποιείται από το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

foto xartis 1 jpg

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ