Συγκλονιστικές στιγμές στον απεγκλωβισμό κατοίκων από την Οξυά

Συγκλονιστικές στιγμές στον απεγκλωβισμό κατοίκων από την Οξυά

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων της Οξυάς Καρδίτσας.

Χθες έγινε προσπάθεια να προσεγγίσουν το χωριό τα ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας, κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Ετσι άφησαν τρόφιμα, νερά και φάρμακα και σήμερα το πρωί ξεκίνησε ξανά η επιχείρηση απεγκλωβισμού με τα ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας. Παρών και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια, καθώς η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη, μέσα στο δάσος και δεν υπήρχε ανοιχτός χώρος, τα ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν νωρίς το πρωί να προσγειωθούν και να απεγκλωβίσουν κάποιους από τους πρώτους κατοίκους.

Πρώτοι απεγκλωβίστηκαν μια έγκυος γυναίκα με το παιδί της, ο παππάς πατέρας της και η μητέρα της.

Οι εικόνες ήταν πραγματικά συγκλονιστικές, τόσο από την προσπάθεια των ελικοπτέρων να προσεγγίσουν το χωριό όσο και μετά την προσγείωση των ελικοπτέρων μετά τον απεγκλωβισμό.

Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους κατοίκους στο χωριό έξω από την Καρδίτσα δεν ήθελαν να φύγουν από τα σπίτια τους, όπως επιβεβαίωσαν και οι πρώτοι απεγκλωβισθέντες. Περίπου έξι άτομα ακόμη θέλουν να φύγουν από το χωριό, όλοι τους άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και για λόγους ασφαλείας θέλουν να φύγουν από την Οξυά.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η ηλικιωμένη γυναίκα, που μόλις είχε απεγκλωβιστεί, άρχισε να κερνάει λουκούμια, τα οποία πήρε από το σπίτι της πριν απεγκλωβιστεί. Πρώτα κέρασε τους πιλότους και μετά όσους βρίσκονταν στο γήπεδο για να υποδεχτούν εκείνη και την κόρη της!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ