Κιβωτός: Δύσκολες ώρες για τον π. Αντώνιο - Η κλήση του εισαγγελέα για ασέλγεια και η εντολή για ξυλοδαρμούς

Κιβωτός: Δύσκολες ώρες για τον π. Αντώνιο - Η κλήση του εισαγγελέα για ασέλγεια και η εντολή για ξυλοδαρμούς

Εξηγήσεις στον εισαγγελέα καλείται να δώσει ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο φιλοξενουμένων στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον ιδρυτή της Κιβωτού, αφορά τις καταγγελίες της ασέλγειας σε βαθμό κακουργήματος, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών, ενώ παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Η έρευνα των δύο εισαγγελέων για τις καταγγελλόμενες κακοποιήσεις ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για τη διάπραξη, κατά περίπτωση, τεσσάρων αδικημάτων από τον ιερέα για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος. Αφορά τις καταγγελίες του 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου στη δομή επαρχιακής πόλης και ενός 15χρονου αγοριού.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ξυλοδαρμοί, οι σκληρές τιμωρίες όπως η απομόνωση και η καταναγκαστική εργασία, δεν ήταν αποφάσεις που έλαβαν μεμονωμένα υπάλληλοι στις δομές. Κρίθηκε από τους εισαγγελείς, ότι ήταν η κεντρική γραμμή και η εντολή του πατρός Αντωνίου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού των φιλοξενούμενων παιδιών.

Κλήσεις και σε 7 υπαλλήλους της Κιβωτού για πλημμελήματα

Συνολικά επτά υπάλληλοι σε τρεις δομές της χώρας (3 σε Αθήνα και από 2 σε Χίο και Βόλο) καλούνται σε ανωμοτί εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές. Οι έξι για την πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά και μία υπάλληλος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Όλες οι πράξεις φέρονται να τελέστηκαν την τελευταία τριετία (2020-2022).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως η απομόνωση και ο εξαναγκασμός σε εργασία, διώκονταν και τιμωρούνταν ως κακουργήματα. Από το 2019, αυτές οι πράξεις ακραίου βασανισμού είναι πλημμελήματα.

Για τους 6 εργαζόμενους στις 3 δομές προέκυψαν ενδείξεις ότι διέπραξαν τις σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων.

Μία υπάλληλος σε επαρχιακή δομή θα δώσει εξηγήσεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς, φέρεται, να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας και οι εργαζόμενοι στην Κιβωτό έχουν κληθεί να εμφανιστούν ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Όλοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για το σε βάρος τους υλικό της δικογραφίας πριν καταθέσουν τις εξηγήσεις τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ