ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Το νοσοκομείο Αττικόν είναι πανέτοιμο αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα - Ειδικοί χώροι και εργαστήριο Μικροβιολογίας

Αν ο κορωνοϊός φτάσει στην Ελλάδα το νοσοκομείο Αττικόν είναι πανέτοιμο να το αντιμετωπίσει.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε επίσημη ειδική άσκηση προσομοίωσης του Υπουργείου Υγείας, για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και έδειξε πως το νοσοκομείο Αττικόν βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει ύποπτο κρούσμα κορωνoϊού.

Στοπ πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΚΠΑ για αναφορικά με τον κορονοϊό 2019-nCoV ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μέλος ΔΕΠ της Δ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής, συμμετέχει στην Εθνική προετοιμασία ως μέλος της ειδικής επιτροπής του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας ( ΕΟΔΥ) του Υπουργείου Υγείας και ως εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας.

Συντόνισε επίσης σε επίσημη ειδική άσκηση στο νοσοκομείο Αττικόν, το οποίο έχει οριστεί με εντολή του Υπουργείου Υγείας ως Κέντρο αναφοράς για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί χώροι υποδοχής για κρούσματα κορωναϊού
Το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή ιατρικής φροντίδας και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων από τον κορονοϊό. Ειδικότερα το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ διαθέτει ειδικό χώρο και ομάδα υποδοχής και διαλογής ύποπτων περιστατικών (υπεύθυνος Καθηγητής Ιωάννης Παρίσης) και πρότυπη μονάδα νοσηλείας σε θαλάμους μόνωσης και αρνητικής πιέσεως στην Δ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική με υπεύθυνους τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και την Αν. Καθηγήτρια Αναστασία Αντωνιάδου.

Η μονάδα είναι σε επικοινωνία με όλα τα ορισμένα κέντρα αναφοράς για τον νέο κορωνοϊό στην επικράτεια και έχει ειδική εμπειρία για την αντιμετώπιση ειδικών αναπνευστικών λοιμώξεων με ενδιαφέρον για τη Δημόσια Υγεία. Η αντιμετώπιση των ασθενών γίνεται σε συνεργασία με όλες τις υπόλοιπες Πανεπιστημιακές Κλινικές του ΠΓΝ Αττικόν (Πνευμονολογική, Καρδιολογική, Εντατικής Θεραπείας, Χειρουργικής, Μικροβιολογικό, Παθολογικής Ανατομικής και Ακτινολογικό Εργαστήρια).

Το εργαστήριο Μικροβιολογίας
Το Εργαστήριο Μικροβιολογίας με Διευθυντή τον Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ Καθηγητή Αθανάσιο Τσακρή δραστηριοποιείται στη διαγνωστική των λοιμώξεων που αφορούν τον νέο κορωνοϊό και είναι Εθνικό Κέντρο Αναφοράς για την νέα Λοίμωξη σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Μικροβιολογικά Εργαστήρια της Ελλάδας.

Το εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής
Η ερευνητική ομάδα που απαρτίζεται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτριο Παρασκευή, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βάνα Σύψα, τον Επίκουρο Καθηγητή Γκίκας Μαγιορκίνη, και τη Δρ. Ευαγγελία Γ. Κωστάκη δραστηριοποιείται στη μοριακή και φυλογενετική ανάλυση γενετικών και εξελικτικών χαρακτηριστικών του κορωνοϊού, την εφαρμογή επιδημιολογικών μοντέλων για την πρόβλεψη πιθανών σεναρίων για τη διασπορά του ιού στη χώρα μας, καθώς και την έρευνα στην ανάπτυξη διαγνωστικών δοκιμασιών για τον κορωνοϊό 2019-nCoV

 

.

Tags:
 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS