Κρήτη: Ο γολγοθάς 12χρονης που βιάστηκε από 16χρονους μαθητές - Είδε τη ζωή της να καταστρέφεται

Κρήτη: Ο γολγοθάς 12χρονης που βιάστηκε από 16χρονους μαθητές - Είδε τη ζωή της να καταστρέφεται

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τον ομαδικό βιασμό στην Κρήτη μιας 12χρονης μαθήτριας, που είδε τη ζωή της να καταστρέφεται από τη μία μέρα στην άλλη, χωρίς οι δράστες να έχουν ούτε καν ζητήσει συγγνώμη για τις κακουργηματικές πράξεις τους.

Η 16χρονη σήμερα κοπέλα, έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ, μπαινοβγαίνει σε παιδοψυχιατρικές κλινικές, ενώ κατηγορεί τους τέσσερις νεαρούς (τρεις ανήλικους και έναν ενήλικο σήμερα) για βιασμό σε δύο διαφορετικά περιστατικά.

Κρήτη: Ενώπιον της ανακρίτριας οι 4 κατηγορούμενοι

Η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται για τέταρτη φορά σε παιδοψυχιατρική κλινική με την ψυχιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη να είναι ανατριχιαστική. Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας Γιώργο Κοκοσάλη, η διάγνωση κάνει λόγο για «σύνδρομο μεταβαλλόμενης προσωπικότητας επί εδάφους καταστροφικής εμπειρίας, εφάμιλλης του ανθρώπου που περιμένει την εκτέλεσή του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης».

Εντός των προσεχών ημερών οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα κληθούν να δώσουν τις εξηγήσεις τους στην ανακρίτρια Λασιθίου, ενώ θα αναζητηθούν και οι ευθύνες των γονιών τους.

Η καταγγελία

Η 12χρονη μαθήτρια είχε πέσει θύμα βιασμού το 2019 στην Ιεράπετρα από συνολικά τέσσερα άτομα, μαθητές της πρώτης λυκείου τότε, σε μια υπόθεση που είχε συνταράξει ολόκληρη τη χώρα. Τον εφιάλτη που είχε ζήσει το μικρό κορίτσι είχε αποκαλύψει η μητέρα της.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όταν η κοπέλα φοιτούσε στην πρώτη τάξη του γυμνασίου, υπέστη άγριο βιασμό από 16χρονο και μάλιστα μπροστά σε δεκαπέντε άλλους μαθητές, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε η μητέρα της, δεν έκαναν το παραμικρό για να τη βοηθήσουν.

Όπως ανέφερε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», λίγο καιρό αργότερα, ενώ βρισκόταν σε πάρτι γενεθλίων, η 12χρονη έπεσε και πάλι θύμα βιασμού διαδοχικά από τρεις μαθητές της πρώτης λυκείου, με τους οποίους μαζί με τις φίλες της έκαναν παρέα, οι οποίοι μάλιστα βιντεοσκόπησαν τα όσα έκαναν και μοιράστηκαν με τους φίλους τους τα βίντεο. Η μικρή μαθήτρια δεν αποκάλυψε σε κανέναν τι της είχε συμβεί, ωστόσο κλείστηκε στον εαυτό της και σταμάτησε τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, οι διαδοχικοί βιασμοί της είχαν διαρρεύσει μεταξύ των μαθητών, οι οποίοι την εκβίαζαν ζητώντας σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Η οδύσσεια της μαθήτριας

Έκτοτε ξεκίνησε η οδύσσεια της μαθήτριας, που, μην μπορώντας να ξεπεράσει το σοκ, σταμάτησε να πηγαίνει σχολείο και άρχισε να μπαινοβγαίνει σε ψυχιατρικές κλινικές μέχρι σήμερα, έχοντας διαγνωστεί ακόμα και με διπολική διαταραχή. Η νεαρή κοπέλα στο παρελθόν είχε καταφύγει απελπισμένη για βοήθεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ή σε αστυνομικά τμήματα, καθώς διακατεχόταν από σκέψεις αυτοκτονίας. Παρά το γεγονός ότι την παρακολουθούσε και εξωτερικός παιδοψυχίατρος, η κοπέλα, σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα της, αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα σε κλινική, αφού δεν έχει καταφέρει να κοινωνικοποιηθεί.

Η 16χρονη με εισαγγελική εντολή οδηγήθηκε για τέταρτη φορά σε ψυχιατρική κλινική, όπου γίνεται προσπάθεια αποϊδρυματοποίησής της «μέχρι να βρεθεί κάποιος ξενώνας ή νοσοκομείο στην Αθήνα που διαθέτει παιδοψυχιατρική. Θέσεις δεν υπάρχουν και μας είπαν να βρούμε πολιτικό μέσο» κατήγγειλε η μητέρα του κοριτσιού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ