Λέκκας: Το ρήγμα που έδωσε το σεισμό είναι νέο και άγνωστο

Λέκκας: Το ρήγμα που έδωσε το σεισμό είναι νέο και άγνωστο

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους κατοίκους του χωριού Δαμάσι και των γύρω οικισμών μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή.

Οι μετασεισμικές δονήσεις βέβαια ήταν σήμερα λιγότερες από τις προηγούμενες, ωστόσο οι κάτοικοι εξακολουθούν να μένουν έξω από τα σπίτια τους.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας και ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και για το αν υπάρχει φόβος για επόμενο μεγάλο σεισμό.

Ο κ. Κόκουρας μέσα από την κάμερα του MEGA ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη δωρεά του, τον Μητροπολίτη Ελασσόνας Χαρίτωνα και τον αγροτικό συνεταιρισμό.

Όπως είπε, γύρω στα 400 άτομα έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία στα Τρίκαλα, ενώ πολλοί κάτοικοι παραμένουν σε σκηνές στο χωριό.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, μετά τους δύο σεισμούς και με βάση την σεισμική ακολουθία φαίνεται πως οι τεκτονικές δυνάμεις και τα μεγέθη έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους κι έχουν εξαντληθεί.

Θεωρεί ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν αν και η σεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί με μικρότερους όμως σεισμούς.

Υποστήριξε ότι το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε στο δεύτερο σεισμό, οχλήθηκε από τον πρώτο σεισμό με αποτέλεσμα να δώσει κι έναν δεύτερο αντίστοιχου μεγέθους.

Ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν λίγες μέρες ακόμα υπομονή προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει φόβος για επόμενο μεγάλο μετασεισμό.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS