Στέλιος Ρόκκος: Η ενημέρωση του Λιμενικού για τον εντοπισμό του αδερφού του σε παραλία της Λήμνου - Το χρονικό της τραγωδίας

Στέλιος Ρόκκος: Η ενημέρωση του Λιμενικού για τον εντοπισμό του αδερφού του σε παραλία της Λήμνου - Το χρονικό της τραγωδίας

Ενημέρωση για την επιχείρηση που στήθηκε χθες το απόγευμα, προκειμένου να εντοπιστεί ο αδερφός του Στέλιου Ρόκκου, Νίκος, ο οποίος πνίγηκε στη διάρκεια υποβρύχιου ψαρέματος, παρείχε το Λιμενικό. Η σορός του άτυχου 50χρνου βρέθηκε στην παραλία Αϊ Γιώργη στην Παναγία Λήμνου.

Η ενημέρωση αναφέρει:

«Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μύρινας, ότι 50χρονος ημεδαπός, είχε μεταβεί για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στην περιοχή όρμου Κέρου ν. Λήμνου και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και από επτά ιδιωτικά σκάφη. Ο 50χρονος, εντοπίστηκε, λίγο αργότερα, χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη στην παραλία “ΑΜΝΙΟΥ” (Αϊ Γιώργη Παναγίας Λήμνου).

Η σορός ανασύρθηκε με τη συνδρομή του ΕΡ/ΚΟΥ σκάφους “ΕΙΡΗΝΗ” Τ.Μ. 40 και διακομίσθηκε στο Γ.Ν.Κ.Υ. Λήμνου.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό του Μούνδρου».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο Νίκος Ρόκκος πνίγηκε στη διάρκεια υποβρύχιου ψαρέματος και η σορός του εντοπίστηκε, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ στην παραλία Αμνίου - Άγιος Γεώργιος στην περιοχή της κοινότητας Παναγιά.

Ο αδερφός του τραγουδιστή, φαίνεται πως είχε ιδιαίτερη αγάπη στη θάλασσα. Μόλις πριν από μερικές ημέρες, στις 18 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Ρόκκος είχε αναρτήσει στο Facebook προφίλ του, μια σειρά από φωτογραφίες, όπου έδειχνε το καΐκι του. Στην λεζάντα έγραψε «έτοιμος».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Μακεδονία, ο 50χρονος, ο οποίος ήταν ψαροντουφεκάς, αγνοείτο εδώ και πολλές ώρες. Άνδρες του λιμενικού σώματος τις απογευματινές ώρες εντόπισαν την βάρκα του, τον εξοπλισμό του και προσωπικά του αντικείμενα, ενώ ειδοποιήθηκαν και δύτες για ερεύνα.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας είναι ότι άλλη μια απώλεια είχε βιώσει η οικογένεια, όταν το 2021 είχε φύγει από τη ζωή και ο άλλος αδεφός του Στέλιου Ρόκκου.

Παρά τη φήμη του ονόματός του, ο Νίκος Ρόκκος φαίνεται πως είχε μια διαφορετική ζωή από τον αδερφό του, Στέλιο. Ο ίδιος ασχολούνταν με τη θάλασσα για χρόνια, ενώ όπως φαίνεται μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, έτρεφε μεγάλη αγάπη και στα άλογα.

Η τελευταία ανάρτηση του Νίκου Ρόκκου για το καΐκι

Πριν από λίγες ημέρες ο Νίκος Ρόκκος είχε ανεβάσει στα Social Media μερικές φωτογραφίες από τις εργασίες που πραγματοποίησε στο καΐκι του με την λεζάντα «έτοιμος».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο αδερφός του Στέλιου Ρόκκου, Νίκος, εντοπίστηκε νεκρός. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει για ψαροντούφεκο και πνίγηκε.

O 50χρονος ήταν επαγγελματίας ψαράς και ήταν αγνοούμενος από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ρόκκος, που ασχολιόταν επαγγελματικά με το ψάρεμα έφυγε χθες το πρωί για την παραλία, χωρίς να δώσει σημεία ζωής για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι δικοί του άνθρωποι καλώντας το λιμεναρχείο.

Από το Λιμενικό υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με τη συμμετοχή 4 πλοίων καθώς και 6 ιδιωτικών σκαφών ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Άνδρες του λιμενικού σώματος τις απογευματινές ώρες εντόπισαν την βάρκα του, τον εξοπλισμό του και προσωπικά του αντικείμενα, ενώ ειδοποιήθηκαν και δύτες για ερεύνα.

Τελικά η σορός του εντοπίστηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ από ιδιώτη στην παραλία Αμνίου – Άγιος Γεώργιος στην περιοχή της κοινότητας Παναγιά.

Ανείπωτη θλίψη για τον Στέλιο Ρόκκο, που τον Ιούνιο του 2021 είχε χάσει εντελώς ξαφνικά και τον άλλο αδερφό του από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 50 ετών.

Θλίψη στην τοπική κοινωνία

Ο θάνατος του Νίκου Ρόκκου έχει προκαλέσει θλίψη στην τοπική κοινωνία καθώς ο αδερφός του γνωστού τραγουδιστή ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν και πρόεδρος της κοινότητας Καλλιόπης Λήμνου.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, πολλοί φίλοι του τον αποχαιρέτησαν στα Social Media τονίζοντας ότι η θάλασσα που τόσο αγαπούσε τον πήρε κοντά της.

Βαρύ πένθος για τον Στέλιο Ρόκκο

Οι στιγμές που βιώνει ο γνωστός τραγουδιστής είναι δύσκολες. Θυμίζουμε ότι πριν από δυο χρόνια ο Στέλλιος Ρόκκος είχε χάσει από ανακοπή καρδιάς και τον αδερφό του, Κώστα.

Σε συμπαράσταση προς τον αδελφό του και τραγουδιστή, το κέντρο όπου τραγουδάει ο τελευταίος, το Barbarella, έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα: «Στη δύσκολη αυτή στιγμή, όλοι εμείς στο Barbarella βρισκόμαστε δίπλα στον Στέλιο Ρόκκο».

Λόγω του τραγικού συμβάντος, ο τραγουδιστής έπρεπε να μεταβεί στη Λήμνο και το νυχτερινό κέντρο όπου θα εμφανιζόταν, δεν έμεινε ανοιχτό το βράδυ του Σαββάτου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ