Θεσσαλονίκη: Σοβαρές καταγγελίες για τον μυστηριώδη θάνατο της 3χρονης – «Για 11 ημέρες δεν υπήρχε διάγνωση»

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού, το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η περιπέτεια του παιδιού ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη όταν το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με πόνους και πρήξιμο στον αστράγαλο και στο χέρι και χαμηλό πυρετό. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την αιτία. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι ορθοπεδικοί που εξέτασαν το παιδί δεν εντόπισαν κάποιο πρόβλημα, έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο για να διερευνηθεί από τους παιδιάτρους.

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες νοσηλείας στο «Παπαγεωργίου», το κοριτσάκι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο «Ιπποκράτειο» όπου κατέληξε.

Οι αρχές πλέον ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμα το ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο, για την πορεία της νοσηλείας του παιδιού στην ιατροδικαστή.


 


Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της 3χρονης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» Κατερίνα Αποστολίδου, για την υπόθεση.

«Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, στο νοσοκομείο γινόταν διερεύνηση η οποία δεν ολοκληρώθηκε. Στο νοσοκομείο από την νεκροτομή δεν μας διαφώτισαν. Νεκροτομικά δεν βρήκαμε κάποια σαφή αιτία. Ακόμα δεν έχω παραλάβει τον ιατρικό φάκελο της μικρής για να δούμε τί έγινε και μέσα στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είχε ένα πρήξιμο στους αστραγάλους και πονούσε το χέρι του, αλλά είχε και χαμηλό πυρετό. Το εξέτασε και ορθοπεδικός αλλά δεν βρήκε κάτι. Στην πορεία της νοσηλείας εμφάνισε και ένα εξάνθημα. Δεν πήρε ποτέ εξιτήριο το παιδί, τις τελευταίες μέρες επιδεινώθηκε η κατάστασή του γι’ αυτό πήγε στο Ιπποκράτειο», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Έχουν ληφθεί δείγματα για ιστολογικές, βιοχημικές και τοξικολογικές εξετάσεις και ενδεχομένως να ρίξουν φως. Τα συμπτώματα που με περιέγραψαν οι γονείς παραπέμπουν στη νόσο Καβασάκι, η οποία δεν είναι θανατηφόρος. Ωστόσο, οι γιατροί δεν είχαν καταλήξει σε ακριβή διάγνωση. Είναι θέμα του νοσοκομείου πότε θα δώσει τον φάκελο στους γονείς».

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS