Λόρδος Φροστ-Αρχιτέκτονας Brexit: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα

Λόρδος Φροστ-Αρχιτέκτονας Brexit: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα

Η Βρετανία πρέπει να γίνει μέρος της πανευρωπαϊκής προσπάθειας να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα και όλα τα ιστορικά αντικείμενα που της ανήκουν, υποστήριξε ο αρχιτέκτονας του Brexit, Ντέιβιντ Φροστ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή των Λόρδων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, ο Ντέιβιντ Φροστ πρόσθεσε ότι πρέπει οι Βρετανοί να προσπαθήσουν ώστε να επιστραφούν στην Αθήνα ακόμη και αυτά τα αρχαιολογικά αντικείμενα που βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης ώστε να δημιουργηθούν στενότεροι διπλωματικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.

«Να σταματήσει μια για πάντα αυτή η μακροχρόνια διαμάχη»

Ο Λόρδος Φροστ ζήτησε να επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας ώστε να σταματήσει μια για πάντα αυτή η μακροχρόνια διαμάχη και τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην Αθήνα και να εκτεθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, για πρώτη φορά από τις αρχές του 1800, όταν τα άρπαξε ο Λόρδος Έλγιν και έκτοτε βρίσκονται σε βρετανικό έδαφος.

«Η προσωπική μου άποψη για αυτό είναι ότι έφτασε η ώρα για μια μεγαλειώδη χειρονομία και μόνο η κυβέρνηση μπορεί να την κάνει. Να επιστρέψουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα ως εφάπαξ δώρο στην Ελλάδα, αλλά ως μέρος και υπό τον όρο μιας νέας ευρύτερης αγγλοελληνικής πολιτιστικής συνεργασίας», είπε ο Λόρδος Φροστ στη Βουλή των Λόρδων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ