Μπενιαμίν Νετανιάχου για Γάζα: Τελειώνουμε με τη Χαμάς και αποκτάμε το συνολικό έλεγχο ασφάλειας της Γάζας

Μπενιαμίν Νετανιάχου για Γάζα: Τελειώνουμε με τη Χαμάς και αποκτάμε το συνολικό έλεγχο ασφάλειας της Γάζας

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, Πρόεδρος του Ισραήλ, δηλώνει σίγουρος, μέσω των συμφραζομένων του, ότι στον πόλεμο η Χαμάς θα εξαφανιστεί και το Ισραήλ θα αναλάβει τον έλεγχο ασφάλειας της Γάζας, διαφωνώντας σε κρίσιμο σημείο με τις ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν μια διεθνή δύναμη που θα είναι τρόπον τινά αραβική συμμαχία.

Ο Νετανιάχου απέρριψε μετά βδελυγμίας την ιδέα, έχοντας ήδη στο μυαλό του μια πολιτική κυβέρνηση για την περιοχή.

«Δεν επιδιώκουμε να κατακτήσουμε τη Γάζα. Δεν προσπαθούμε να την καταλάβουμε. Δεν σκοπεύουμε να κυβερνήσουμε», προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα εργαστεί για το σχηματισμό μιας πολιτικής κυβέρνησης για την περιοχή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε τις προάλλες στο ABC News πως το Ισραήλ θα έχει τη «συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» της Λωρίδας της Γάζας «για αόριστο χρονικό διάστημα» μετά τη λήξη του πολέμου κατά της Χαμάς. Αυτό έγινε στην πρώτη συνάντησή του με τους δημάρχους των παραμεθόριων πόλεων της Γάζας αφού άρχισε ο πόλεμος, στις 7 Οκτωβρίου. Ο Νετανιάχου τούς είχε σνομπάρει όταν επέλεξε να συναντηθεί πρώτα με μια ομάδα δημάρχων οικισμών και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο.

«Οι δυνάμεις των IDF θα παραμείνουν στον έλεγχο της Λωρίδας, δεν θα την παραδώσουμε στις διεθνείς δυνάμεις», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στους δημάρχους του νότου, σύμφωνα με το σχόλιο του εκπροσώπου του.

Γάζα: Ουδεμία διεθνής δύναμη θα έχει την επιστασία, είπε ο Νετανιάχου

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εγείρει τις τελευταίες εβδομάδες την ιδέα ότι ένα είδος διεθνούς δύναμης, ενδεχομένως με στρατεύματα από γειτονικούς αραβικούς συμμάχους, θα διαχειρίζεται την ασφάλεια στη Λωρίδα της Γάζας για μια ενδιάμεση περίοδο μέχρι να μπορέσει να επιστραφεί σε μια λειτουργική παλαιστινιακή κυβέρνηση, η οποία, όπως ελπίζουν οι ΗΠΑ, θα είναι η Παλαιστινιακή Αρχή.

Ωστόσο, στα σχόλιά του προς τους δημάρχους του νότου, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται να απορρίπτει ευθέως την ιδέα αυτή.

Οι δήμαρχοι είπαν στον Νετανιάχου ότι θέλουν μια διαφορετική πραγματικότητα για την ασφάλεια μετά το τέλος του πολέμου και τον προέτρεψαν να μην συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός «μέχρι να σκοτωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης στη Γάζα», αναφέρει η δήλωση του εκπροσώπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε επίσης στους δημάρχους ότι η κυβέρνηση θα προμηθεύσει τις παραμεθόριες πόλεις της Γάζας με οικονομική βοήθεια για να αντισταθμίσει τις ζημιές που υπέστησαν κατά την 7η Οκτωβρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ